Stora flexibla bildskärmar – nästa designprodukt?

PUBLICERAD: 13 januari 2017
UPPDATERAD: 13 januari


flexenablepenna

Det engelskbaserade företaget Flexenable har utvecklat en 12,1 tums, böjbar OLCD-bildskärm (organic liquid crystal display). Bildskärmen är helt fri från glas, med organiska transistorer på en flexibel plastfilm. Tjockleken på 0,3 millimeter är en fjärdedel och vikten bara en tiondel jämfört mot motsvarande LCD-bildskärmar av glas. Frånvaron av glas gör också dessa mer hållbara.

– Glasbaserade LCD-bildskärmar kan inte motsvara de krav som ställs i dag på tjocklek, robusthet och formbarhet som vi ser inom många sektorer, som fordons- och hem- och bärbar elektronik. Med formbara bildskärmar blir det möjligt för företag att designa helt nya lösningar på produkter som inte är möjliga i dag. Med utvecklingen av en 12,1 tums, böjbar OLCD-bildskärm visar vi att detta är möjligt, säger Chuck Milligan, vd för Flexenable.

flexenable2

Tekniken att framställa flexibla OLCD-bildskärmar är billig och kan göras i befintliga produktionslinjer för LCD-skärmar. Flexibla, formbara bildskärmar öppnar möjligheter att integrera dessa nya lösningar, som exempelvis formade instrumentpaneler eller att eliminera blinda ytor i sidostolparna på bilar. Tekniken är skalbar, vilket också gör det möjligt att ta fram rundade, stora elektroniska skärmar för digital skyltning.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper