Starka siffror för Exakta Print

PUBLICERAD: 26 april 2017
UPPDATERAD: 26 april

Exakta Print uppvisar ett starkt ekonomiskt resultat och i sommar väntar en större maskininvestering. Även Tryckfolket som ingår i koncernen införlivade sina förväntningar.

Ett av Sveriges största grafiska företag Exakta Print visar en uppåtgående trend. Omsättningen för räkenskapsåret 2016 ökade med närmare 12,3 miljoner kronor jämfört med föregående år. Rörelseresultatet steg från 10,8 till 15,1 miljoner kronor. De omsatte därmed 212,1 miljoner kronor vid årets slut. Verksamheten består av digital- och offsettryckeri samt omfattande digitala kommunikationstjänster. På fem år har företaget närmast fördubblat soliditeten. Från 17 procent till 35 procent år 2016.

Exakta Group skriver i sin årsredovisning att de är medvetna om den rådande sjunkande marknaden, men tanken är ändå att tillväxten ska fortsätta under 2017 genom att ta fler marknadsandelar. Med trenden inom hela EU att upplagorna sjunker, och att tryckta produkter i större omfattning går över till digitala medier så ser skriver företaget att deras utmaning ligger i att bli ett naturligt val för kunderna oavsett i vilken form kommunikationen ska publiceras.

Vidare har Exakta Group fattat beslut om att göra en större maskininvestering under sommaren. Och fusionen med systerbolaget Tryckfolket i Malmö väntas även gå i lås under året. Tryckfolket ökar å sin sida en nettoomsättning på 77,4 miljoner kronor. En ökning med drygt 6,1 miljoner kronor jämfört med året innan. Rörelseresultatet steg med omkring 7,3 miljoner kronor. Årets resultat motsvarade förväntningarna enligt företaget som inte gjorde några större investeringar under fjolåret.

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2