Neschen gick mot strömmen

De flesta företagen använde årets Fespa för att visa färdiga lösningar av det som var prototyper på fjolårets Drupa och Fespa. Ett undantag var tyska Neschen, som gör självhäftande material och material för digitaltryck.

Jan Trolin hos svenska återförsäljaren Schneidler Grafiska tog oss på en guidad tur i montern.

– Först vill jag visa en ny generation av Easy dot 2.0. Serien har uppdaterats och blivit något mer formstabil, vilket också ger en bättre utskriftskvalitet. Easy-dot ”punkterna” (adhesivet) har också blivit mindre framträdande.

– Tack vare Easy dot, med det unika punktuppbyggda adhesivet, kan vinylen enkelt flyttas (ompositioneras) eller avlägsnas från nästan alla ytor utan att lämna ifrån sig klisterrester.

– En i mina ögon mycket spännande produkt är också Neschens UV dot print ’n’ walk – en floor graphics vinyl som är printbar och som inte behöver lamineras.  Den är godkänd med R9 halk-certifikat.

Neschens Easy-dot serie fungerar för UV, latex samt solvent-skrivare.

 

Tapeter

Jan Trolin fortsätter genom att prata tapeter, där Neschen har utökat sitt sortiment av egenproducerade tapeter. Samtliga är PVC-fria och marknadsförs under namnet ”Green Wall”. Inom serien finns släta och strukturerade ytor att välja mellan och merparten går att få i format upp till 160 centimeter. Utöver detta finns även tapeter som är förklistrade. Även Neschens tapeter fungerar för UV, latex och solvent-skrivare.

 

Laminatorer

– Sedan 2016 har Neschen haft egen tillverkning av lamineringsmaskiner. Här ligger fokus på ekonomisk och ergonomisk drift och underhåll av de olika modell-linjerna.
– Inför Fespa lanserades premiummodellen Neschen DoubleH – en riktig allround-maskin med möjlighet till både varm och kall laminering samt inkapsling med laminat på både sidor av trycket.

Bästsäljaren hittills är dock Neschen Coldlam 1650. Den har sålt i mer än 150 exemplar runtom i Europa.

  

Bild 140646: Nya Neschen DoubleH varmlaminator med ”Swing-out”-funktion som förenklar laddning av material

Bild 142314: Neschens laminatorer tillsammans med Jimmy Enström säljare från Schneidler, Richard Bachora representant från Neschen samt Jan Trolin produktchef från Schneidler.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: