Neschen gick mot strömmen

PUBLICERAD: 10 maj 2017
UPPDATERAD: 10 maj

De flesta företagen använde årets Fespa för att visa färdiga lösningar av det som var prototyper på fjolårets Drupa och Fespa. Ett undantag var tyska Neschen, som gör självhäftande material och material för digitaltryck.

Jan Trolin hos svenska återförsäljaren Schneidler Grafiska tog oss på en guidad tur i montern.

– Först vill jag visa en ny generation av Easy dot 2.0. Serien har uppdaterats och blivit något mer formstabil, vilket också ger en bättre utskriftskvalitet. Easy-dot ”punkterna” (adhesivet) har också blivit mindre framträdande.

– Tack vare Easy dot, med det unika punktuppbyggda adhesivet, kan vinylen enkelt flyttas (ompositioneras) eller avlägsnas från nästan alla ytor utan att lämna ifrån sig klisterrester.

– En i mina ögon mycket spännande produkt är också Neschens UV dot print ’n’ walk – en floor graphics vinyl som är printbar och som inte behöver lamineras.  Den är godkänd med R9 halk-certifikat.

Neschens Easy-dot serie fungerar för UV, latex samt solvent-skrivare.

 

Tapeter

Jan Trolin fortsätter genom att prata tapeter, där Neschen har utökat sitt sortiment av egenproducerade tapeter. Samtliga är PVC-fria och marknadsförs under namnet ”Green Wall”. Inom serien finns släta och strukturerade ytor att välja mellan och merparten går att få i format upp till 160 centimeter. Utöver detta finns även tapeter som är förklistrade. Även Neschens tapeter fungerar för UV, latex och solvent-skrivare.

 

Laminatorer

– Sedan 2016 har Neschen haft egen tillverkning av lamineringsmaskiner. Här ligger fokus på ekonomisk och ergonomisk drift och underhåll av de olika modell-linjerna.
– Inför Fespa lanserades premiummodellen Neschen DoubleH – en riktig allround-maskin med möjlighet till både varm och kall laminering samt inkapsling med laminat på både sidor av trycket.

Bästsäljaren hittills är dock Neschen Coldlam 1650. Den har sålt i mer än 150 exemplar runtom i Europa.

  

Bild 140646: Nya Neschen DoubleH varmlaminator med ”Swing-out”-funktion som förenklar laddning av material

Bild 142314: Neschens laminatorer tillsammans med Jimmy Enström säljare från Schneidler, Richard Bachora representant från Neschen samt Jan Trolin produktchef från Schneidler.

Läs vidare

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex