Lunar- effektpapper som eggats av månskenet

PUBLICERAD: 24 maj 2017
UPPDATERAD: 24 maj

Papyrus utökar sitt Specials-sortiment med helt nya effektpapper från papperproducenten Favini. 

Papyrus utökar sitt Specials®-sortiment med nya färger och präglingar. Det handlar om Lunar som består av två kvaliteter där båda har sin egen mikropräglade yta; Mini och Nexus. Månskenet, som lyser upp natten med olika nyanser, har varit inspiration för denna serie. Färgskalan går i sju nyanser – från glödande vit och silver via grönt och blått till kolsvart. Ytorna ger en taktil upplevelse för trycksaker eller lyxförpackningar.

Lunar är FCS-certifierad, syrafri och kan användas  till alla typer av vanligt tryck och digitala torrtonermaskiner samt efterbehandlingsmetoder. Lunar Mini finns som standard i 120 och 340 gram. Lunar Nexus finns i 340 gram.

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)