Förhandstitt på Ultrastream

Kodak firar 50-årsjubileum och visade för första gången upp inkjet-tekniken Ultrastream på anläggningen i Dayton, Ohio.

Kodak visar upp senaste inkjet-innovationen Ultrastream. Tekniken som de på allvar menar ska konkurrera med offset-tryck avseende bildkvalitet och industriell produktivitet.

Ultrastream är Kodaks fjärde generation av kontinuerliga bläckstråleskrivare. Tryckpressen har en hastighet på 150 meter per minut och kan trycka på både plast och papper. Till skillnad mot föregångaren, Stream-serien, har bildkvaliteten förbättrats till 600 gånger 1800 punkter per tum. Kännetecknande är mindre bläckdroppar och ännu bättre precision i placeringen av dessa. Droppstorleken har de fått ner till precis under fyra picoliter. Det kan jämföras med deras Prosper-serie som ligger på strax under 10 picoliter i droppstorlek.

Ultrastream har 2560 linjärt positionerade munstycken. Likt tidigare fortsätter Kodak med samma vattenbaserade bläck som i Stream- serien.

 

Produktion av magasin, kataloger, signage och display, broschyrer, etiketter, wellpapp och kartong är marknader som Kodak satsar på med Ultrastream.

– Det är ett komplett trycksystem som kvalitetsmässigt kommer att öppna inkjet-produktionen till att även kunna omfatta förpackningar, civilgrafisk produktion, etiketter och dekor, säger Denofsky och tillägger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan inför den första lanseringen på marknaden, som är satt till år 2019.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *