Första nanotryckpressen installeras

Graphica Bezalels ägare Eyal Harpak och Yishai-Amir, vd på Landa digital printing.

Efter många års snack gör Landa slag i saken. Nanotryckpressen S10 har lämnat fabriken för installation hos betakunden Graphica Bezalel.

Landas nanografiska tryckteknik presenterades första gången på Drupa 2012. Resan därefter har varit långt ifrån spikrak och under 2014 togs beslutet att göra om designen på S10-modellen från topp till tå. Tidigare i år kom i alla fall beskedet vilka som står på listan som betakunder. Efter en testkörning i fabriken har nu den första tryckpressen levererats. Installationen startade i juli hos israeliska kartong- och etikettkonverteraren Graphica Bezalel – den första i raden av betakunder. Om allt klaffar ska Landa leverera S10-modellen till USA-baserade Imagine! i slutet av året, och därefter Edelmann – första betakunden i Europa.

Indigo-grundaren Benny Landas nanotryckpress har som sagt varit en snackis ända sedan Drupa 2012. Just nano refererar till att det bara läggs 500 nanometer färg på arket. S10-modellen skriver ut 13 000 ark i timmen i en B1 maskin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: