Sätter standard i färgsortiment

Marabu släpper lagom till mässan Labelexpo två färgserier till sortimentet Paragon inks.

Marabu, tillverkare av tryckfärger för digital- screen och tampongtryck, lägger till utgåvorna Aura och och Luna till färgsortimentet Paragon inks. Aura är en lågmigrerande uv och led färgserie för flexotryck. Färgerna har utvecklats för att optimera trycket och efterbearbetningen och att ge en systemlösning för tryckerier, konverterare och varumärkesägare. Enligt företaget ska färgerna ha enastående viskositet, återgivning, punktskärpa och färgstyrka. Andra fördelar som pekas ut är att färgen härdar snabbt och på så sätt kan köras i höga hastigheter. Nya standarden för Paragon inks uv- flexosystem är Luna. Båda färgserierna är utformade för krävande digitala standarder och färgstyrningssteknik.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: