Tryckerier väljer Visutech

PUBLICERAD: 30 oktober 2017
UPPDATERAD: 30 oktober

Visutech har under andra halvåret fått förtroendet att leverera och installera flera nya maskinlösningar,  till svenska och danska tryckerier. 

Exakta print kompletterar maskinparken med en limbindare.

Visutech med sina digitala HP Indigo trycklösningar har levererat flera maskiner under årets tredje kvartal. De skriver i ett pressmeddelande att Exakta Print kompletterar sin produktionsutrustning med limbindaren Bourg Binder BB3102 samt iläggaren Bourg Book Loader. Limbindaren kan använda både EVA-lim och PUR-C-lim och producera 400 böcker per timme med EVA-lim, respektive 285 böcker per timme med PUR-C-lim. Uppåt 120 bokblock kan laddas och körs sedan in i limbindaren utan att en operatör behöver stå och handmata manuellt. De har även investerat i treknivstrimmern CMT-330TC. Både limbindaren och trekniven är utrustade med streckkodsläsare.

AJ E-print AB uppgraderar sig med efterbehandlingssystemet Bourg Booklet Maker BM-e som innehar trimning, häftning och falsning för digital och konventionell produktion. Utrustningen står offline och servar flertalet olika digitalprintrar och tanken är att så mycket som möjligt av efterbehandlingen ska hanteras via det nya systemet från C.P. Bourg.

Scandipac satsar på efterbehandling med partiell lack och foliering.

Scandipac i Karlstad satsar även de på efterbehandling fast i form av partiell lack och foliering. En Scodix Ultra Pro och en Scodix Foil. Den digitala utrustningen innebär att de kan köra små upplagor och personalisera förädlingen av trycksakerna. Företaget räknar även med att slippa lagerhålla vissa produkter.

Danska företag har också valt maskinlösningar från Visutech. Danska Green Grafic har fasat ut sin tonerutrustning till förmån för den nya B2-pressen HP Indigo 12 000, för att kunna öppna dörren för både nya och befintliga applikationer. Civiltryckeriet fungerar som en ren underleverantör till reklambyråer och andra tryckerier. Med investeringen kan de numera flytta tryckjobb i små volymer som tryckts i deras stora offsetmaskiner.

Ett annat danskt tryckeri, Ecco Print, har investerat i både en HP Indigo ws6800 och en ABG Digicon Series 3. Bakomliggande orsaken sägs vara en kraftigt ökande ordervolym. Maskinerna kommer installeras i Ecco Prints nya produktionsläggning i Hjørring.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Nize Equipment blir återförsäljare av Elitron

NIZE Equipment, som är nordisk distributör av storformatprinters, skärmaskiner och mjukvara, går in i ett strategiskt partnerskap med Elitron, den italienska giganten inom digital skärteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland