Tryckerier väljer Visutech

PUBLICERAD: 30 oktober 2017
UPPDATERAD: 30 oktober

Visutech har under andra halvåret fått förtroendet att leverera och installera flera nya maskinlösningar,  till svenska och danska tryckerier. 

Exakta print kompletterar maskinparken med en limbindare.

Visutech med sina digitala HP Indigo trycklösningar har levererat flera maskiner under årets tredje kvartal. De skriver i ett pressmeddelande att Exakta Print kompletterar sin produktionsutrustning med limbindaren Bourg Binder BB3102 samt iläggaren Bourg Book Loader. Limbindaren kan använda både EVA-lim och PUR-C-lim och producera 400 böcker per timme med EVA-lim, respektive 285 böcker per timme med PUR-C-lim. Uppåt 120 bokblock kan laddas och körs sedan in i limbindaren utan att en operatör behöver stå och handmata manuellt. De har även investerat i treknivstrimmern CMT-330TC. Både limbindaren och trekniven är utrustade med streckkodsläsare.

AJ E-print AB uppgraderar sig med efterbehandlingssystemet Bourg Booklet Maker BM-e som innehar trimning, häftning och falsning för digital och konventionell produktion. Utrustningen står offline och servar flertalet olika digitalprintrar och tanken är att så mycket som möjligt av efterbehandlingen ska hanteras via det nya systemet från C.P. Bourg.

Scandipac satsar på efterbehandling med partiell lack och foliering.

Scandipac i Karlstad satsar även de på efterbehandling fast i form av partiell lack och foliering. En Scodix Ultra Pro och en Scodix Foil. Den digitala utrustningen innebär att de kan köra små upplagor och personalisera förädlingen av trycksakerna. Företaget räknar även med att slippa lagerhålla vissa produkter.

Danska företag har också valt maskinlösningar från Visutech. Danska Green Grafic har fasat ut sin tonerutrustning till förmån för den nya B2-pressen HP Indigo 12 000, för att kunna öppna dörren för både nya och befintliga applikationer. Civiltryckeriet fungerar som en ren underleverantör till reklambyråer och andra tryckerier. Med investeringen kan de numera flytta tryckjobb i små volymer som tryckts i deras stora offsetmaskiner.

Ett annat danskt tryckeri, Ecco Print, har investerat i både en HP Indigo ws6800 och en ABG Digicon Series 3. Bakomliggande orsaken sägs vara en kraftigt ökande ordervolym. Maskinerna kommer installeras i Ecco Prints nya produktionsläggning i Hjørring.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)