Tryckerier väljer Visutech

Visutech har under andra halvåret fått förtroendet att leverera och installera flera nya maskinlösningar,  till svenska och danska tryckerier. 

Exakta print kompletterar maskinparken med en limbindare.

Visutech med sina digitala HP Indigo trycklösningar har levererat flera maskiner under årets tredje kvartal. De skriver i ett pressmeddelande att Exakta Print kompletterar sin produktionsutrustning med limbindaren Bourg Binder BB3102 samt iläggaren Bourg Book Loader. Limbindaren kan använda både EVA-lim och PUR-C-lim och producera 400 böcker per timme med EVA-lim, respektive 285 böcker per timme med PUR-C-lim. Uppåt 120 bokblock kan laddas och körs sedan in i limbindaren utan att en operatör behöver stå och handmata manuellt. De har även investerat i treknivstrimmern CMT-330TC. Både limbindaren och trekniven är utrustade med streckkodsläsare.

AJ E-print AB uppgraderar sig med efterbehandlingssystemet Bourg Booklet Maker BM-e som innehar trimning, häftning och falsning för digital och konventionell produktion. Utrustningen står offline och servar flertalet olika digitalprintrar och tanken är att så mycket som möjligt av efterbehandlingen ska hanteras via det nya systemet från C.P. Bourg.

Scandipac satsar på efterbehandling med partiell lack och foliering.

Scandipac i Karlstad satsar även de på efterbehandling fast i form av partiell lack och foliering. En Scodix Ultra Pro och en Scodix Foil. Den digitala utrustningen innebär att de kan köra små upplagor och personalisera förädlingen av trycksakerna. Företaget räknar även med att slippa lagerhålla vissa produkter.

Danska företag har också valt maskinlösningar från Visutech. Danska Green Grafic har fasat ut sin tonerutrustning till förmån för den nya B2-pressen HP Indigo 12 000, för att kunna öppna dörren för både nya och befintliga applikationer. Civiltryckeriet fungerar som en ren underleverantör till reklambyråer och andra tryckerier. Med investeringen kan de numera flytta tryckjobb i små volymer som tryckts i deras stora offsetmaskiner.

Ett annat danskt tryckeri, Ecco Print, har investerat i både en HP Indigo ws6800 och en ABG Digicon Series 3. Bakomliggande orsaken sägs vara en kraftigt ökande ordervolym. Maskinerna kommer installeras i Ecco Prints nya produktionsläggning i Hjørring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *