Flatbäddsskrivare släpps på marknaden

PUBLICERAD: 11 december 2017
UPPDATERAD: 11 december

EFI:s senaste lansering blir nu tillgänglig på marknaden – flatbäddsskrivaren i storformat, EFI Pro 24f.

Electronics for imaging (EFI) erbjuder med sitt senaste maskinsläpp utskrifter på en rad olika applikationer. Den nya flatbäddsskrivaren är utrustad med EFI:s variabla bläckdroppteknik i gråskala samt led-härdning. Enligt tillverkaren är den det senaste tillskottet i EFI:s växande portfölj inom storformat. Skrivaren visades för första gången upp i oktober på SGIA Expo i New Orleans i USA, och är nu alltså tillgänglig ute på marknaden. Första användaren som testat maskinen i drift är nöjd med utfallet:

– Vi blev helt tagna så fort skrivaren var installerad och i drift, säger delägaren Adam Stiles på det amerikanska företaget Superior Signs & Engraving:

– 24f producerar livfulla färger och har en utmärkt utskriftshastighet. Vi har faktiskt dubblat vår output på våra flatbäddsjobb med den här nya skrivaren. Och ett plus är att skrivarens vita bläck producerar en klar vit färg som har ökat kvaliteten på utskrifterna, säger han.

Skrivaren med formatet 1,2 x 2,4 meter, är anpassad för att skriva ut exempelvis skyltar, bakgrundsbelysta displayer och reproduktioner. Den skriver ut i fyra färger och innehar dubbla kanaler med vit standard, och erbjuder utskrifter i ett pass. Inbyggt i skrivaren är EFI:s front end-lösning, Proserver Fiery. Kunder kan nu bland annat ta del av en maskindemonstration och utskriftsprover på plats i företagets utställningslokal i Bryssel.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1