Flatbäddsskrivare släpps på marknaden

EFI:s senaste lansering blir nu tillgänglig på marknaden – flatbäddsskrivaren i storformat, EFI Pro 24f.

Electronics for imaging (EFI) erbjuder med sitt senaste maskinsläpp utskrifter på en rad olika applikationer. Den nya flatbäddsskrivaren är utrustad med EFI:s variabla bläckdroppteknik i gråskala samt led-härdning. Enligt tillverkaren är den det senaste tillskottet i EFI:s växande portfölj inom storformat. Skrivaren visades för första gången upp i oktober på SGIA Expo i New Orleans i USA, och är nu alltså tillgänglig ute på marknaden. Första användaren som testat maskinen i drift är nöjd med utfallet:

– Vi blev helt tagna så fort skrivaren var installerad och i drift, säger delägaren Adam Stiles på det amerikanska företaget Superior Signs & Engraving:

– 24f producerar livfulla färger och har en utmärkt utskriftshastighet. Vi har faktiskt dubblat vår output på våra flatbäddsjobb med den här nya skrivaren. Och ett plus är att skrivarens vita bläck producerar en klar vit färg som har ökat kvaliteten på utskrifterna, säger han.

Skrivaren med formatet 1,2 x 2,4 meter, är anpassad för att skriva ut exempelvis skyltar, bakgrundsbelysta displayer och reproduktioner. Den skriver ut i fyra färger och innehar dubbla kanaler med vit standard, och erbjuder utskrifter i ett pass. Inbyggt i skrivaren är EFI:s front end-lösning, Proserver Fiery. Kunder kan nu bland annat ta del av en maskindemonstration och utskriftsprover på plats i företagets utställningslokal i Bryssel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: