En arbetshäst i modell större

PUBLICERAD: 13 februari 2018
UPPDATERAD: 13 februari
Den nya flatbäddsskäraren blir en del i Summas F-serie och den nästa största storleksmässigt.

Summa, tillverkare av efterbehandlingsutrustning, introducerar en ny flatbäddsskärare, F1832, för att komplettera sin F-serie.

Den nya modellen, F1832.

Den nya flatbäddsskäraren, F1832, är baserad på samma teknik som tidigare modeller i F-serien. Med en 184 centimeter bred arbetsyta kan den arbeta med många av de mest använda substraten. Vanligen använda storlekar såsom 150 centimeters breda rullmaterial i storformat och rigida materialskivor med måtten 152 x 304 centimeter ska heller inte vara några problem att köra i maskinen. Tillverkaren menar vidare att tillägg till flatbäddsskäraren, som exempelvis ett kamerasystem och en transportör, ytterligare kan öka produktiviteten.

– Tack vare F1832:s förmåga att skära populära storlekar av rullmaterial, styvt kartongmaterial och textilier så kan man enkelt dra nytta av den multifunktionella användningen av maskinen. Det är den perfekta arbetshästen för lösningar inom skyltar, textil och digitala tryckindustrier, säger Geert Pierloot, affärs- och utvecklingschef på Summa.

F1832 säljs i Sverige av Marabu, Sericomex, R&D Spandex och av Color Systems.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm