Marabus färgserie tål tufft motstånd

PUBLICERAD: 28 februari 2018
UPPDATERAD: 28 februari
Den nya färgserien Mara Panel MPA tål yttre påverkan som ånga och värme.

Marabu Scandinavia lanserar en ny serie screentrycksfärger anpassade för tryck på vitvaror och elektronik. Men fokus i tillverkningsprocessen har även legat på tryckaren.  

Tryckfärgstillverkaren Marabu Scandinavia släpper en ny färgserie med namnet Mara Panel MPA. Serien består av screentrycksfärger i svart och vitt som ska säkra trycket på frontpaneler av akrylglas och polykarbonat. Färgen kan användas till text och markeringar på produkter så som tvättmaskiner, spisar eller torktumlare och kommer i en- och tvåkomponentsfärger och även uv-härdande.

– Vi har främst tittat på täckkraften och den resistens som krävs för färgens ändamål. Den ska klara av alla vanliga rengöringsmedel som finns i ett hem. Den ska också klara att stå sig mot ånga och vatten om det är tryck på en tvättmaskin eller torktumlare, säger Marabu Scandinavias försäljningschef Stefan Nilsson.

Färgerna har enligt tillverkaren en mycket hög motståndskraft mot kemikalier, värme och ånga, vilket i sin tur gör att produkten får en längre livslängd. Men under tillverkningsprocessen har de även lagt fokus på tryckarens upplevelse.

– För tryckaren har vi satsat på att skapa ett så milt innehåll som möjligt, både för miljön och hälsan. Men huvudsakligen för att det ska vara behagligt för tryckaren att arbeta med själva färgen, säger Stefan Nilsson.

I framtiden ser Stefan ett skifte i vilket material som kommer dominera hushållsprodukternas kontrollpaneler.

– Långsiktigt kommer touchscreens synas mer och mer på produkter, vilket innebär tryck på glas. Men i nuläget är plast fortfarande väldigt vanligt, säger Stefan Nilsson.

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm