Finaldags för studenter i förpackningstävling

PUBLICERAD: 14 mars 2018
UPPDATERAD: 14 mars
Linneá Danielsson tävlar i Stora Ensos tävling med sin müsliförpackning The müsli whale.

Det vankas final för två studenter vid Brobygrafiska som tävlar i Stora Ensos förpackningstävling. Temat – att skapa matförpackningar till barn.

Re:create packaging är en förpackningstävling som anordnas av Stora Enso. Två av Brobygrafiskas studerande, Linnéa Danielsson och Marie Falk, har slagit sig in bland de tolv bästa bidragen. Totalt inkom närmare 180 bidrag till tävlingen. Finalen avgörs i Madrid och går av stapeln 17 maj. Första pris är 5000 euro.

Marie Falk tävlar med sin reseförpackning Save the trip!

Linnéa Danielsson har skapat en müsliförpackning vid namn: The müsli whale. En förpackning i form av en val som är tänkt att förenkla vardagen vid frukostbordet.

Marie Falk har skapat en reseförpackning – Save the trip! En allt-i-ett lösning där både nyttig mat och billekar får plats. Dessutom tar den liten plats i soporna när den väl ska slängas.

Brobygrafiska är en teknik- och designskola i Sunne, Värmland, som erbjuder yrkesutbildningar.

Här ses de tolv finalbidragen samlade.

 

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper