Antalis tar över pappersdelen från Igepa

PUBLICERAD: 4 juni 2018
UPPDATERAD: 14 november
Håkan Askenberger, vd för Antalis.

Antalis förvärvar pappersgrossisten Igepa i Norge och Sverige. Det betyder att de produkter som hittills sålts av Igepa framöver kommer att säljas av Antalis.

– I många fall är det exakt samma papper, från samma bruk, som vi också säljer – fast under andra varumärken, säger Antalis vd Håkan Askenberger.

– I en krympande marknad gör det här att marknaden står starkare när konjunkturen blir tuffare. Istället för att två lastbilar åker till kunden, blir det nu bara en. Alla gynnas av att det finns starka och långsiktiga aktörer i branschen som är beredda att göra de satsningar som krävs på produktutveckling, service och effektiv logistik både nu och framåt.

Traditionellt har Igepa varit starka på västkusten och Antalis på ostkusten. Det bekräftas också av Håkan Askenberger.

– Men redan i dag erbjuder vi leverans samma dag i Göteborgsområdet och morgonen efter i en vidare krets. Så praktiskt ska det här inte få någon stor negativ betydelse. Snarare tvärtom, eftersom vi med det här förvärvet också ger kunderna tillgång till ett bredare sortiment. Antalis kunder får tillgång till exempelvis Algro Design serien, som är en serie kartong som Antalis inte tidigare kunnat sälja, samt att Igepas kunder får tillgång till Antalis breda sortiment inom papper, packaging och storformat.

Del av strategin

Håkan Askenberger påpekar att det som nu sker inte förändrar Antalis strategi om att växa inom områdena Packaging och Viskom.

– I vår strategi ingår också att vara ledande i pappersdelen, så att vi har en värdeskapande kedja inom den delen också. Strategin är tydlig med tre ben, där pappersgrossisten är ett viktigt ben.

Igepas del Signcom, som nyligen flyttat till nya lokaler i Borås och som expanderar i både Norge och Sverige, påverkas inte alls av den här affären.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959