Duplomaskiner integreras med programvara

PUBLICERAD: 24 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 augusti

EFI och Duplo förenas i en tidsbesparande integration mellan EFI: s arbetsflödesprogram Fiery Production Workflow och Duplo Internationals maskiner som skär, perforerar och bigar.

Duplos perforerings-, bignings- och skärmaskin DC-746.

Lösningen finns redan tillgänglig för DC-746-serien, och kommer senare till DC-646-serien. Det nya samarbetet gör det möjligt att effektivt utnyttja all produktionsinformation i färdigställandestadiet.

– EFI- och Duplokunder kommer definitivt att spara tid genom att eliminera behovet av manuell datainmatning och inställning av efterbehandlingsmaskinen med hjälp av att kunna överföra av data från Fierys digitala arbetsflöde, säger Peter Dyson, produktchef på Duplo International.

– Vårt samarbete i utvecklingen av denna automatiserade lösning kommer också att minska risken för mänskliga fel. Dessutom har användarna nu möjlighet att snabbt verifiera ett designjobb genom att köra en dummy igenom färdigställandet innan utskrift.

Genom att ansluta de olika Duplo-enheterna till programvaran Fiery Impose så får användaren en automatiskt genererad och exakt visning av hur perforeringar och big- och skärlinjer hamnar i förhållande till utskriftsjobbet. Användaren kan också spara layouter som mallar för att automatisera framtida jobb. Med hjälp av programvarans stöd med streckkoder kan användaren läsa in redan utskrivna jobb i DC-646 och DC-746, och låta efterbehandlingsoperatören göra en automatisk inställning av jobbet baserat på streckkoden.

EFI Fiery Impose layout.

– Manuell hantering i digitala produktionsprocesser skapar flaskhalsar, så den här nya integrationen mellan Duplo och Fiery är viktig för kunderna, säger Georg Hollenbach, säljchef för Fiery i Europa.

– Det här ett exempel på hur Fierys lösningar sträcker sig bortom själva utskriften, och gör det möjligt för kunder att vara mer produktiva och lönsamma, säger Georg Hollenbach, säljchef för Fiery i Europa.

Den nya integrationsfunktionen är för närvarande tillgänglig via en Firmwireuppdatering, som levereras till maskinen Duplo DC-746:s programvara PC Controller.

 

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett