Duplomaskiner integreras med programvara

EFI och Duplo förenas i en tidsbesparande integration mellan EFI: s arbetsflödesprogram Fiery Production Workflow och Duplo Internationals maskiner som skär, perforerar och bigar.

Duplos perforerings-, bignings- och skärmaskin DC-746.

Lösningen finns redan tillgänglig för DC-746-serien, och kommer senare till DC-646-serien. Det nya samarbetet gör det möjligt att effektivt utnyttja all produktionsinformation i färdigställandestadiet.

– EFI- och Duplokunder kommer definitivt att spara tid genom att eliminera behovet av manuell datainmatning och inställning av efterbehandlingsmaskinen med hjälp av att kunna överföra av data från Fierys digitala arbetsflöde, säger Peter Dyson, produktchef på Duplo International.

– Vårt samarbete i utvecklingen av denna automatiserade lösning kommer också att minska risken för mänskliga fel. Dessutom har användarna nu möjlighet att snabbt verifiera ett designjobb genom att köra en dummy igenom färdigställandet innan utskrift.

Genom att ansluta de olika Duplo-enheterna till programvaran Fiery Impose så får användaren en automatiskt genererad och exakt visning av hur perforeringar och big- och skärlinjer hamnar i förhållande till utskriftsjobbet. Användaren kan också spara layouter som mallar för att automatisera framtida jobb. Med hjälp av programvarans stöd med streckkoder kan användaren läsa in redan utskrivna jobb i DC-646 och DC-746, och låta efterbehandlingsoperatören göra en automatisk inställning av jobbet baserat på streckkoden.

EFI Fiery Impose layout.

– Manuell hantering i digitala produktionsprocesser skapar flaskhalsar, så den här nya integrationen mellan Duplo och Fiery är viktig för kunderna, säger Georg Hollenbach, säljchef för Fiery i Europa.

– Det här ett exempel på hur Fierys lösningar sträcker sig bortom själva utskriften, och gör det möjligt för kunder att vara mer produktiva och lönsamma, säger Georg Hollenbach, säljchef för Fiery i Europa.

Den nya integrationsfunktionen är för närvarande tillgänglig via en Firmwireuppdatering, som levereras till maskinen Duplo DC-746:s programvara PC Controller.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med
reformpaket mot statliga jätten

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: