Grönt ljus för livsmedel

PUBLICERAD: 8 november 2018
UPPDATERAD: 8 november
AccurioLabel190, som nu blivit livsmedelssäkrad, visas på Sign & Print-mässan 5-7 februari.

Konica Minoltas etikettpress Accurio Label 190 med tillhörande toner har blivit godkänd för att trycka media som kommer i kontakt med livsmedel.

Tonern TN-623x och etikettmaskinen Accurio Label 190 har testats av tyska TÜV, ett företag som inspekterar och ISO-certifierar andra företag. TÜV:s senaste testrapport visar att Konica Minoltas tonermaskin har blivit godkänd enligt testkriterierna för tryckt media till livsmedelsindustrin.

– I en medveten bransch med högt ställda krav är detta en viktig faktor, både när det gäller läkemedel och livsmedel, och det här gör oss säkrare för ännu fler kunder, säger Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

– Att producera etiketter i mindre serier digitalt är idag en fin möjlighet till lönsamhet. Med vår Accurio Label 190 och efterbehandling in- eller offline presenterar vi en komplett produktionslina. Att etikettpressen dessutom nu är livsmedelsgodkänd enligt TÜV bekräftar ett flertal intressanta områden för våra kunder.

Företaget kommer att fortsätta arbeta kontinuerligt för att även kunna certifiera alternativa kombinationer av toner och ett flertal andra substrat – en komplex procedur som berör mycket precisa tillämpningar. En reell etikett eller ett förpackningsprov för livsmedelsförpackningar behöver specifik testning som vanligtvis utförs av tillverkaren eller varumärkesägarna själva.

Etikettskrivaren trycker maximalt 330 centimeter breda material – flexibla material såväl som papper – med 9,1, 13,5 eller 18,9 meter per minut – med 13,5 meter som normalläget. Skrivaren kommer att visas upp skrivaren på Sign & Print-mässan i Kistamässan 5-7 februari.

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper