Grönt ljus för livsmedel

AccurioLabel190, som nu blivit livsmedelssäkrad, visas på Sign & Print-mässan 5-7 februari.

Konica Minoltas etikettpress Accurio Label 190 med tillhörande toner har blivit godkänd för att trycka media som kommer i kontakt med livsmedel.

Tonern TN-623x och etikettmaskinen Accurio Label 190 har testats av tyska TÜV, ett företag som inspekterar och ISO-certifierar andra företag. TÜV:s senaste testrapport visar att Konica Minoltas tonermaskin har blivit godkänd enligt testkriterierna för tryckt media till livsmedelsindustrin.

– I en medveten bransch med högt ställda krav är detta en viktig faktor, både när det gäller läkemedel och livsmedel, och det här gör oss säkrare för ännu fler kunder, säger Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

– Att producera etiketter i mindre serier digitalt är idag en fin möjlighet till lönsamhet. Med vår Accurio Label 190 och efterbehandling in- eller offline presenterar vi en komplett produktionslina. Att etikettpressen dessutom nu är livsmedelsgodkänd enligt TÜV bekräftar ett flertal intressanta områden för våra kunder.

Företaget kommer att fortsätta arbeta kontinuerligt för att även kunna certifiera alternativa kombinationer av toner och ett flertal andra substrat – en komplex procedur som berör mycket precisa tillämpningar. En reell etikett eller ett förpackningsprov för livsmedelsförpackningar behöver specifik testning som vanligtvis utförs av tillverkaren eller varumärkesägarna själva.

Etikettskrivaren trycker maximalt 330 centimeter breda material – flexibla material såväl som papper – med 9,1, 13,5 eller 18,9 meter per minut – med 13,5 meter som normalläget. Skrivaren kommer att visas upp skrivaren på Sign & Print-mässan i Kistamässan 5-7 februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *