Rankas högt för hållbart arbete

PUBLICERAD: 19 november 2018
UPPDATERAD: 19 november

Epson hyllas på guldnivå av EcoVadis för sitt arbete med att skapa en hållbar verksamhet.

Högaktade EcoVadis använder en unik CSR-metodik som utvärderar över 50 000 organisationer i 190 branscher i 150 länder. Epson hyllas på guldnivå av EcoVadis för sitt arbete med att skapa en hållbar verksamhet, som även innefattar ett företags samhällsansvar( CSR, Corporate social responsibility). Henning Ohlsson, CSR-chef på Epson Europe säger att han är mycket stolt över arbetet Epson gjort för att rankas med ett guld av Ecovadis

– På Epson vi har länge ansett att företag har ett kollektivt ansvar för att bygga en hållbar framtid, och detta inkluderar alla länkar i värdekedjan – från fabrik till kontorsgolv. Vi strävar efter detta i våra egna CSR-initiativ och i den teknik vi utvecklar för att möta våra kunders hållbarhetsmål.

Epsons system för pappersproduktion – Paperlab.

Enligt Epson hjälper deras bläckstråleteknik exempelvis kunderna att uppnå sina miljömål. Företag som skiftar från laserskrivare, kan med en bläckstråleskrivare reducera sitt avfall med 99 procent –noll utsläpp av ozongas, 92 procent mindre koldioxidutsläpp och 96 procent reducerad energiförbrukning. Epson skriver att om alla företag i Europa bytte från laser till bläckstråleskrivare skulle energibesparingarna motsvara 507 000 hushålls energiförbrukning under ett helt år

Utöver bläckteknik utvecklar Epson miljövänliga produkter över hela produktportföljen. Ett exempel på detta är innovationen Paperlab. Enligt Epson är det världens första pappersproduktionssystem med torr process. PaperLab kan producera nytt papper från avfallspapper som har destruerats på ett säkert sätt.

Läs vidare

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Konica Minolta: Det här kan du förvänta dig av Drupa

Tryckerier som håller sig uppdaterade kring tekniska trender och innovationer kommer bäst kunna utnyttja och se potentialen, skriver Konica Minolta i ett pressmeddelande. Under Drupa kommer de visa sin syn på vart framtidens tryckteknik är på väg.
Konica-Minolta-Drupa

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Antalis lyfter den heta PVC-frågan

Antalis har tagit fram ett white paper om PVC-plastens vara eller inte vara. Syftet är att kunna hjälpa kunderna med den svåra frågan när det är lämpligt att använda PVC och när PVC-fria alternativ är bättre.
Antalis guide

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)