Så undviker du fel i bokproduktionen

24 råd kring bokproduktion har tagits fram av medlemsorganisationen Grafiska Företagen.

Grafiska Företagen har tagit fram en checklista för bokproduktion. 24 punkter värda att tänka på om allt från övergripande råd till limhäftning, klammerhäftning och linnetrådshäftning.

Checklistan från Grafiska Företagen har tagits fram för att hjälpa till att undvika vanliga fel och störningar i bokproduktionen. I listan finns övergripande råd, exempelvis att utfallande bilder bör läggas utanför slutformatet. Att ramar, linjer, bilder och dylikt bör undvikas över falska uppslag eftersom det gör det svårt att få exakt passning mellan sidornas satsytor. En annan sak att tänka på är att linjer, ramar eller dylikt inte bör placeras nära skärkanterna.

Det avhandlas även några punkter kring vad som är viktigt att tänka på vid limhäftning, klammerhäftning, linnetrådshäftning samt vid produktion av pärmböcker.

Grafiska Företagen är en bransch- och arbetsgivarorganisationen för grafisk industri och företräder omkring 450 medlemsföretag. Grafiska Företagen ställer ut på Sign & Print-mässan, 5-7 februari, som hålls på Kistamässan i Stockholm.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: