Så undviker du fel i bokproduktionen

24 råd kring bokproduktion har tagits fram av medlemsorganisationen Grafiska Företagen.

Grafiska Företagen har tagit fram en checklista för bokproduktion. 24 punkter värda att tänka på om allt från övergripande råd till limhäftning, klammerhäftning och linnetrådshäftning.

Checklistan från Grafiska Företagen har tagits fram för att hjälpa till att undvika vanliga fel och störningar i bokproduktionen. I listan finns övergripande råd, exempelvis att utfallande bilder bör läggas utanför slutformatet. Att ramar, linjer, bilder och dylikt bör undvikas över falska uppslag eftersom det gör det svårt att få exakt passning mellan sidornas satsytor. En annan sak att tänka på är att linjer, ramar eller dylikt inte bör placeras nära skärkanterna.

Det avhandlas även några punkter kring vad som är viktigt att tänka på vid limhäftning, klammerhäftning, linnetrådshäftning samt vid produktion av pärmböcker.

Grafiska Företagen är en bransch- och arbetsgivarorganisationen för grafisk industri och företräder omkring 450 medlemsföretag. Grafiska Företagen ställer ut på Sign & Print-mässan, 5-7 februari, som hålls på Kistamässan i Stockholm.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: