Så undviker du fel i bokproduktionen

PUBLICERAD: 19 november 2018
UPPDATERAD: 19 november
24 råd kring bokproduktion har tagits fram av medlemsorganisationen Grafiska Företagen.

Grafiska Företagen har tagit fram en checklista för bokproduktion. 24 punkter värda att tänka på om allt från övergripande råd till limhäftning, klammerhäftning och linnetrådshäftning.

Checklistan från Grafiska Företagen har tagits fram för att hjälpa till att undvika vanliga fel och störningar i bokproduktionen. I listan finns övergripande råd, exempelvis att utfallande bilder bör läggas utanför slutformatet. Att ramar, linjer, bilder och dylikt bör undvikas över falska uppslag eftersom det gör det svårt att få exakt passning mellan sidornas satsytor. En annan sak att tänka på är att linjer, ramar eller dylikt inte bör placeras nära skärkanterna.

Det avhandlas även några punkter kring vad som är viktigt att tänka på vid limhäftning, klammerhäftning, linnetrådshäftning samt vid produktion av pärmböcker.

Grafiska Företagen är en bransch- och arbetsgivarorganisationen för grafisk industri och företräder omkring 450 medlemsföretag. Grafiska Företagen ställer ut på Sign & Print-mässan, 5-7 februari, som hålls på Kistamässan i Stockholm.

 

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm