Plockmatic: ”Vi kommer att kraftsamla”

Så här såg Plockmatics monter ut när de ställde ut i fjol på den norska motsvarigheten till Sign&Print Scandinavia.

Inget lämnas åt slumpen när Plockmatic intar Sign&Print Scandinavia med lösningar inom förädling och konvertering.

– Vi kommer att kraftsamla under Plockmatic Group och visa så mycket det bara går av vad vi kan erbjuda inom koncernen, säger Tommy Segelberg.

Efterbehandlingsleverantören Plockmatic demonstrerar det mesta av sitt sortiment. Det blir produkter från den egna portföljen som innefattar hela sortimentet från Morgana och även nyligen förvärvade Watkiss.

– Watkiss-systemen kommer att visas både som offline och inline system på mässan, säger Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial som driver verksamheten i Sverige och Norge.

Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial.

Han säger vidare att Morgana 385 är en produkt som bör ses av alla och därför kommer att stå längst fram i montern. En annan maskin som lär väcka intresse är limbindaren DigiBook 300XL Pro som har kapacitet för det riktigt stora formatet. Plockmatic framhåller även produkter för en unik miljövänligare och kostnadseffektiv uv-lackering. Här ses Plockmatic HD-LED som kommer visas i kombination med rotationsstansen Plockmatic RDC-3852.

Det blir också en industriell CNC-Router från Comagrav kommer att finnas på plats i montern.

– Comagravlösningen jobbar med allt från aluminium till kartong och tyg och detta med väl beprövad traditionell CNC-teknik.

Han säger vidare att Formatec AB, som är strategisk partner till Plockmatic, kommer att visa nya gemensamt framtagna spännande lösningar som skall ge extra effektivitet och avans i produktionen.

Det stora samtalsämnet med kunder och besökare lär landa i förädling och konvertering av det tryckta mediet till en miljövänlig, kommersiell och lönsam slutprodukt, tror Segelberg.

– Det handlar om denna förädling i kombination med de nyare längre pappersformaten, och alla färgeffekter som nu kommer ut ur de nya digitalpressarna med alla sina färgmöjligheter och kombinationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: