Plockmatic: ”Vi kommer att kraftsamla”

PUBLICERAD: 10 januari 2019
UPPDATERAD: 10 januari
Så här såg Plockmatics monter ut när de ställde ut i fjol på den norska motsvarigheten till Sign&Print Scandinavia.

Inget lämnas åt slumpen när Plockmatic intar Sign&Print Scandinavia med lösningar inom förädling och konvertering.

– Vi kommer att kraftsamla under Plockmatic Group och visa så mycket det bara går av vad vi kan erbjuda inom koncernen, säger Tommy Segelberg.

Efterbehandlingsleverantören Plockmatic demonstrerar det mesta av sitt sortiment. Det blir produkter från den egna portföljen som innefattar hela sortimentet från Morgana och även nyligen förvärvade Watkiss.

– Watkiss-systemen kommer att visas både som offline och inline system på mässan, säger Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial som driver verksamheten i Sverige och Norge.

Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial.

Han säger vidare att Morgana 385 är en produkt som bör ses av alla och därför kommer att stå längst fram i montern. En annan maskin som lär väcka intresse är limbindaren DigiBook 300XL Pro som har kapacitet för det riktigt stora formatet. Plockmatic framhåller även produkter för en unik miljövänligare och kostnadseffektiv uv-lackering. Här ses Plockmatic HD-LED som kommer visas i kombination med rotationsstansen Plockmatic RDC-3852.

Det blir också en industriell CNC-Router från Comagrav kommer att finnas på plats i montern.

– Comagravlösningen jobbar med allt från aluminium till kartong och tyg och detta med väl beprövad traditionell CNC-teknik.

Han säger vidare att Formatec AB, som är strategisk partner till Plockmatic, kommer att visa nya gemensamt framtagna spännande lösningar som skall ge extra effektivitet och avans i produktionen.

Det stora samtalsämnet med kunder och besökare lär landa i förädling och konvertering av det tryckta mediet till en miljövänlig, kommersiell och lönsam slutprodukt, tror Segelberg.

– Det handlar om denna förädling i kombination med de nyare längre pappersformaten, och alla färgeffekter som nu kommer ut ur de nya digitalpressarna med alla sina färgmöjligheter och kombinationer.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper