Plockmatic: ”Vi kommer att kraftsamla”

PUBLICERAD: 10 januari 2019
UPPDATERAD: 10 januari
Så här såg Plockmatics monter ut när de ställde ut i fjol på den norska motsvarigheten till Sign&Print Scandinavia.

Inget lämnas åt slumpen när Plockmatic intar Sign&Print Scandinavia med lösningar inom förädling och konvertering.

– Vi kommer att kraftsamla under Plockmatic Group och visa så mycket det bara går av vad vi kan erbjuda inom koncernen, säger Tommy Segelberg.

Efterbehandlingsleverantören Plockmatic demonstrerar det mesta av sitt sortiment. Det blir produkter från den egna portföljen som innefattar hela sortimentet från Morgana och även nyligen förvärvade Watkiss.

– Watkiss-systemen kommer att visas både som offline och inline system på mässan, säger Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial som driver verksamheten i Sverige och Norge.

Tommy Segelberg, chef för affärsenheten Plockmatic Industrial.

Han säger vidare att Morgana 385 är en produkt som bör ses av alla och därför kommer att stå längst fram i montern. En annan maskin som lär väcka intresse är limbindaren DigiBook 300XL Pro som har kapacitet för det riktigt stora formatet. Plockmatic framhåller även produkter för en unik miljövänligare och kostnadseffektiv uv-lackering. Här ses Plockmatic HD-LED som kommer visas i kombination med rotationsstansen Plockmatic RDC-3852.

Det blir också en industriell CNC-Router från Comagrav kommer att finnas på plats i montern.

– Comagravlösningen jobbar med allt från aluminium till kartong och tyg och detta med väl beprövad traditionell CNC-teknik.

Han säger vidare att Formatec AB, som är strategisk partner till Plockmatic, kommer att visa nya gemensamt framtagna spännande lösningar som skall ge extra effektivitet och avans i produktionen.

Det stora samtalsämnet med kunder och besökare lär landa i förädling och konvertering av det tryckta mediet till en miljövänlig, kommersiell och lönsam slutprodukt, tror Segelberg.

– Det handlar om denna förädling i kombination med de nyare längre pappersformaten, och alla färgeffekter som nu kommer ut ur de nya digitalpressarna med alla sina färgmöjligheter och kombinationer.

Läs vidare

Det går utför för färgsublimeringen

Hudiksvallsbon Elias Fyhr bygger skidor från grunden under varumärket EF Skis. Nu har han investerat i färgsublimeringsskrivaren Epson SC-500 och kan korta ledtiderna.
DSC_7124

Reducera manuella steg i arkbaserad bokproduktion

För närvarande finns det många manuella steg i arkbaserad bokproduktion. Det vill Müller Martini förändra med den nya Starbook Sheetfolder från systerbolaget Hunkeler.
hunkeler-starbook

Innovation eliminerar val mellan mjuka och hårda PU-ringar

Heidelberg har börjat utrusta alla sina Stahlfolder falsmaskiner med de nya Perfect Grip-falsrullarna.
20241002_Perfect_Grip_2_IMAGE_RATIO_1_5

Xerox och Taktiful pushar gränserna för digital förädling

AI-teknologi för förädling i kombination med Xerox digitaltryck.
FotoJet---2024-10-03T093551.711

Senaste nytt

Festlig inledning på Scanpack för Konica Minolta

Scanpack hade bara haft öppet en timme när Konica Minolta korkade upp bubblet. Detta för att fira försäljningen av en etikettpress tillsammans med köparen, Knut Lundéns Tryckeri.
Konica-1-1024x683

Han designade om 3 500 förpackningar

Hur designar man om 3 500 förpackningar? För att få svar på det har Sign&Print pratat med Martin Bergström, design director på Bedow, som gett oss inblick i hela processen med Coops förpackningar.
FotoJet---2024-10-18T083447.898

Nu öppnar Scanpack dörrarna

I år firar Scanpack 60 år. Vi tog ett snabbt möte med Monika Ölund, affärsansvarig för mässan, för att få en aktuell statusrapport.
monika_olund_1920x1280

Det går utför för färgsublimeringen

Hudiksvallsbon Elias Fyhr bygger skidor från grunden under varumärket EF Skis. Nu har han investerat i färgsublimeringsskrivaren Epson SC-500 och kan korta ledtiderna.
DSC_7124