MultiQ håller tiden åt danska pendlare

Cityringen är fjärde etappen i utbyggnaden av Köpenhamns metro. Den började byggas år 2009 och öppnas i år.

Cityringen är fjärde etappen i utbyggnaden av Köpenhamns metro. Den började byggas år 2009 och öppnas i år.

Varje år reser 60 miljoner människor via Köpenhamns tunnelbana. Nu kommer MultiQ förse ett flertal stationer med digitala informationsskärmar.

I år invigs utbyggnaden av Köpenhamns tunnelbanenätverk med fler stationer, även kallat Cityringen. MultiQ, som har sina rötter i Sverige, ska förse samtliga nya stationer med en digital  skylt som upplyser resenärerna om tågens tider.

Att satsa på digitala lösningar är inte bara något som sker i samband med utbyggnaden av tågnätverket, utan sker generellt i Danmarks kollektivtrafik. I Sverige står företaget bland annat bakom Skånetrafikens informationstavlor på bussar och tåg.

– MultiQ har ett mångårigt samarbete med Metrosällskapet och vi är oerhört stolta och tacksamma över att få fortsätta vårt samarbete, säger Mads Henrik Hansen, vd för MultiQ i Danmark.

Skånetrafiken levererar information via MultiQ:s skärmlösningar. Foto: MultiQ.

Skånetrafiken levererar information via MultiQ:s skärmlösningar. Foto: MultiQ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: