Medaljregn över Dreyer Kliché

Conni Dreyer och hennes man Allan Dreyer är glada för medaljvinsterna.

Årets tävling av FSEA Gold Leaf Award är avgjord och Dreyer Kliché fick tre medaljer. Två brons, och en med den eftertraktade guldfärgen.

Organisationen FSEA, Foil and Speciality Effects Association som står bakom Gold Leaf Awards prisar det bästa inom metallfolietryck, relieftryck och andra specialeffekter. Mer än 450 bidrag fanns med i årets tävling och de kom från hela världen. Danska Dreyer Kliché fick återigen ett kvitto på sina bländande tekniker och smarta lösningar. Med sig hem i bagaget tar de med sig två brons och en guldmedalj.

Julkort och påskkort som tog hem bronsmedaljer.

– Vi är väldigt stolta över att vara en av de bästa inom vår bransch, säger Conni Dreyer och skickar ett tack till sina affärspartner Foilco och Finishing Touch.

Påskkort och julkort

Bronsmedaljerna tilldelades två gratulationskort. Ett påskkort visar hur man kan metallisera specialfärger när man använder silver hotfoil. Logotypefärger finns sällan som en standardfolie, men kan skapas med hjälp av folie och 4-färgstryck. Den andra bronsplatsen gäller ett julkort med ett julhjärta som är en kombination av prägling och struktur.

HC Andersen tema

Företagets Tinder box – med temat HC Andersens konstsaga Elddonet –kammade hem guldet. Trädet är gjort med fyra folier, där vi har byggt upp alla blad. Bladen ser ut som om de har olika gröna folier, eftersom reflexen från ljuset fångar den vackra strukturen, och får ögat att tro att det finns fler färger.

Vinnarbidraget bygger på HC Andersens konstsaga Elddonet.

Trästammen har en holografisk folie och prägling är genomgående på hela motivet, dock inte bladen. Till brons, silver och guldhundarna används fyra folier och prägling. Blindpräglade trädrötter i bakgrunden och genomgående hög detaljrikedom. Alla vinnare i de olika klasserna kan ses här.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: