Prisas för print- och skärlösning

PUBLICERAD: 20 maj 2019
UPPDATERAD: 20 maj
TrueVis VG2-serien prisades i EDP Awards.

Bästa print- och skärlösningen. Den utmärkelsen får Roland DG för sin senaste generation TrueVis-skrivare efter att EDP-organisationen har sagt sitt.

Som Sign&Print tidigare har berättat så lanserades TrueVis-VG2-serien i mars i år. Under Fespa-mässan i München, 14-17 maj, fick Roland DG ett kvitto på maskinlösningen då EDP-organisationen höll sin årliga prisutdelning. Utmärkelsen kom i priskategorin Bästa print/skärlösning. En oberoende panel med domare från 21 ledande branschpublikationer i Europa bedömde maskinen utifrån prestation, kvalitet och kostnadseffektivitet.

Gillian Montanaro (till höger), marknadsföringschef på Roland DG EMEA, tog emot priset för bästa print/skärlösning.

Ett uttalande från jurypanelen lyder: ”Roland DG har inte hållit fast vid sitt befintliga koncept utan har  omdefinierat produktutvecklingen.”

Domarna lyfte speciellt fram maskinsystemets breda färgomfång och dess optimering när det gäller färgnoggrannhet och färgåtergivning. De framhöll även en rad tekniska framsteg som gjorts  för att leverera hög precision och utskrifts- och skärprestanda.

En mycket glad Gillian Montanaro, marknadsföringschef på Roland DG EMEA tog emot EDP-priset.

– När vi lanserade VG2 för några månader sedan var vi redo att visa branschen något speciellt, en lösning som verkligen kan förändra tryckproffsens arbetsliv när det gäller färgkvalitet, hastighet, pålitlighet, livslängd i produktionen och mycket mer . EDP Awards anses allmänt som de mest prestigefyllda utmärkelserna för digitaltryck i Europa, så titeln Best print & cut solution återspeglar absolut hur otrolig denna maskin är,

Fotnot: EDP står för European digital press association

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm