Prisas för print- och skärlösning

TrueVis VG2-serien prisades i EDP Awards.

Bästa print- och skärlösningen. Den utmärkelsen får Roland DG för sin senaste generation TrueVis-skrivare efter att EDP-organisationen har sagt sitt.

Som Sign&Print tidigare har berättat så lanserades TrueVis-VG2-serien i mars i år. Under Fespa-mässan i München, 14-17 maj, fick Roland DG ett kvitto på maskinlösningen då EDP-organisationen höll sin årliga prisutdelning. Utmärkelsen kom i priskategorin Bästa print/skärlösning. En oberoende panel med domare från 21 ledande branschpublikationer i Europa bedömde maskinen utifrån prestation, kvalitet och kostnadseffektivitet.

Gillian Montanaro (till höger), marknadsföringschef på Roland DG EMEA, tog emot priset för bästa print/skärlösning.

Ett uttalande från jurypanelen lyder: “Roland DG har inte hållit fast vid sitt befintliga koncept utan har  omdefinierat produktutvecklingen.”

Domarna lyfte speciellt fram maskinsystemets breda färgomfång och dess optimering när det gäller färgnoggrannhet och färgåtergivning. De framhöll även en rad tekniska framsteg som gjorts  för att leverera hög precision och utskrifts- och skärprestanda.

En mycket glad Gillian Montanaro, marknadsföringschef på Roland DG EMEA tog emot EDP-priset.

– När vi lanserade VG2 för några månader sedan var vi redo att visa branschen något speciellt, en lösning som verkligen kan förändra tryckproffsens arbetsliv när det gäller färgkvalitet, hastighet, pålitlighet, livslängd i produktionen och mycket mer . EDP Awards anses allmänt som de mest prestigefyllda utmärkelserna för digitaltryck i Europa, så titeln Best print & cut solution återspeglar absolut hur otrolig denna maskin är,

Fotnot: EDP står för European digital press association

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: