Prisas för print- och skärlösning

PUBLICERAD: 20 maj 2019
UPPDATERAD: 20 maj
TrueVis VG2-serien prisades i EDP Awards.

Bästa print- och skärlösningen. Den utmärkelsen får Roland DG för sin senaste generation TrueVis-skrivare efter att EDP-organisationen har sagt sitt.

Som Sign&Print tidigare har berättat så lanserades TrueVis-VG2-serien i mars i år. Under Fespa-mässan i München, 14-17 maj, fick Roland DG ett kvitto på maskinlösningen då EDP-organisationen höll sin årliga prisutdelning. Utmärkelsen kom i priskategorin Bästa print/skärlösning. En oberoende panel med domare från 21 ledande branschpublikationer i Europa bedömde maskinen utifrån prestation, kvalitet och kostnadseffektivitet.

Gillian Montanaro (till höger), marknadsföringschef på Roland DG EMEA, tog emot priset för bästa print/skärlösning.

Ett uttalande från jurypanelen lyder: ”Roland DG har inte hållit fast vid sitt befintliga koncept utan har  omdefinierat produktutvecklingen.”

Domarna lyfte speciellt fram maskinsystemets breda färgomfång och dess optimering när det gäller färgnoggrannhet och färgåtergivning. De framhöll även en rad tekniska framsteg som gjorts  för att leverera hög precision och utskrifts- och skärprestanda.

En mycket glad Gillian Montanaro, marknadsföringschef på Roland DG EMEA tog emot EDP-priset.

– När vi lanserade VG2 för några månader sedan var vi redo att visa branschen något speciellt, en lösning som verkligen kan förändra tryckproffsens arbetsliv när det gäller färgkvalitet, hastighet, pålitlighet, livslängd i produktionen och mycket mer . EDP Awards anses allmänt som de mest prestigefyllda utmärkelserna för digitaltryck i Europa, så titeln Best print & cut solution återspeglar absolut hur otrolig denna maskin är,

Fotnot: EDP står för European digital press association

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper