Ricoh prisas för bläckstråleskrivare

Eef de Ridder (till höger) tar emot pris för Ricohs bläckstråleskrivare Pro VC70000.

Eef de Ridder (till höger) tar emot pris för Ricohs bläckstråleskrivare Pro VC70000.

Ricohs bläckstråleskrivare Pro VC70000 prisades av EDP-organisationen under Fespa-mässan i München den 14–17 maj. Enligt företaget är det ett bevis på industrins erkännande av maskinen. 

I mitten av december 2018 lanserade Ricoh sin nya bläckstråleskrivare Ricoh Pro VC70000. Nyligen fick företaget ta emot pris i kategorin Commercial print systems web fed printer under Fespa-mässan i München. Ett pris som årligen ges ut av EDP-organisationen.

Bläckstråleskrivaren Ricoh Pro VC70000.

Bläckstråleskrivaren Ricoh Pro VC70000.

Juryn, som bestod av 21 domare från olika branschpublikationer i Europa, bedömde maskinen utifrån prestation, kvalitet och kostnadseffektivitet. Eef de Ridder, europachef för kommersiellt tryck på Ricoh, är mycket nöjd med det erkännande som kommer med priset.

– Vi tror att systemets patenterade torkteknik, vårt egenutvecklade bläck, höghastighetsproduktion, medieflexibilitet och höga kvalitet är en vinnande kombination. Vi är glada att EDP instämmer och har valt att lyfta fram maskinens oöverträffade prestanda.

Som Sign&Print tidigare berättat är Ricoh Pro VC70000 deras tillskott i portföljen som ska få offsetanvändare att gå över till kontinuerlig digital produktion. Skrivaren når hastigheter upp till 150 meter per minut och kan producera 12 000 B2-ark i duplex per timme. 

Fotnot: EDP står för European digital press association.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: