Rullprinter vinner utmärkelse

Maskinen övertygar med sitt koncept, men också på grund av de många tankeväckande detaljerna, tyckte EDP-juryn när Karibu fick motta sitt pris.

Swissqprints allra första äkta rullprinter, som fick sin lansering på årets Fespa-mässa i München, har fått en EDP-award som bästa rulle till rulle skrivare i sin kategori. 

Förväntningarna var höga inför Fespamässan i München i maj när det stod klart att den schweiziska maskintillverkaren Swissqprint kommunicerade ut att de tagit fram en första maskin i rullsegmentet. En äkta rulle till rulle vid namn Karibu. En rad maskiner har sålts sedan dess, och i samband med mässan uppmärksammades även rullprintern av pressorganisationen EDP.

Nytt luktfritt bläck

Karibu fick pris i kategorin som bästa rulle till rulle skrivare upp till 320 centimeters bredd. Juryns motivering lyder:

”Maskinen övertygar med sitt koncept, men också på grund av de många tankeväckande detaljerna. Särskilt imponerande är det nya luktfria bläcket, som har utvecklats specifikt för skrivaren. Färgen är extremt flexibel och kan användas på många material.”

Totalt 28 vinnare

Karibu är en uv-bläckstråleskrivare som kan skriva ut på ett stort utbud av media upp till 340 centimeter. Den maximala produktiviteten är 212 kvadratmeter i timmen. Sign&Print har tidigare skrivit om maskinens specialfunktioner här.

Organisationen European digital press association innefattar 21 branschmagasin och nyhetssajter över hela Europa. Bara de tryckta magasinen når cirka en halv miljon läsare. Totalt 28 vinnare i fem kategorier presenterades i årets tävling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: