Fortsatta lanseringar för Epson – introducerar självlysande bläck

Färgsublimeringsskrivarna SureColor SC-F9400 och SC-F9400H börjar säljas i januari 2020.

Epson introducerar två nya färgsublimeringsskrivare och sitt första egna fluorescerande bläck. Skrivarna är anpassade för sublimering av textilier men kan också användas på material som metall, glas , trä och andra produkter med polyesteryta.

Epson fortsätter att ta SureColor-maskiner till marknaden. Nu släpps två nya 64 tums färgsublimeringsskrivare som bygger på företagets F-serie, och de adderar även möjligheten att använda fluorescerande tillika självlysande bläck. Skrivarna heter SureColor SC-F9400H och SC-F9400 och maskinserien bygger på Epsons befintliga utskriftsteknik, men har fått en förbättrad och mer pålitlig kvalitet samt produktivitet, enligt tillverkaren.

Framgångar med F-serien

Richard Garp, försäljningsansvarig för affärsområdet Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson Sverige, säger i ett pressmeddelande att han är övertygad om att de nya modellerna kommer att tas emot med öppna armar av företagets alla partner på den svenska marknaden.

– Den här typen av produkter har haft en oerhört stark utveckling på marknaden de senaste åren, och jag är övertygad om att den resan kommer att fortsätta, säger Richard Garp.

Epsons egna självlysande bläck

Maskinmodellen med beteckningen H gör det även möjligt för företag att skriva ut med två fluorescerande färger – rosa och gul. Dessa färger syns enligt Epson tydligt på tränings- arbets- och modekläder.

– Vårt fokus har fortsatt legat vid att vidareutveckla och bredda vårt utbud, och introduktionen av fluorescerande lösningar bidrar med ytterligare värde. Vi är övertygade om att vårt fluorescerande bläck ger oöverträffad ljusstyrka och färgintensitet. Förutom fluorescerande bläck har vi även lanserat fler nya valmöjligheter gällande EMX-filer, samt tagit fram en instruktionsvideo som görs tillgänglig via en QR-kod, säger Neil Greenlagh, produktansvarig på Epson i Europa.

Släpps i januari

SureColor SC-F9400 och SC-F9400H börjar säljas i januari 2020. Skrivarna har en robust konstruktion, automatisk spänning av utskriftsmedier samt automatisk positionskorrigering i mediainmatningen. De har även inbyggd led-belysning för att göra pappret synligt, meddelar företaget.

Sedan tidigare har vi berättat att Epson lanserar två nya signage-skrivare i SureColor SC-S-serien. Dessa kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *