Fortsatta lanseringar för Epson – introducerar självlysande bläck

PUBLICERAD: 5 september 2019
UPPDATERAD: 5 september
Färgsublimeringsskrivarna SureColor SC-F9400 och SC-F9400H börjar säljas i januari 2020.

Epson introducerar två nya färgsublimeringsskrivare och sitt första egna fluorescerande bläck. Skrivarna är anpassade för sublimering av textilier men kan också användas på material som metall, glas , trä och andra produkter med polyesteryta.

Epson fortsätter att ta SureColor-maskiner till marknaden. Nu släpps två nya 64 tums färgsublimeringsskrivare som bygger på företagets F-serie, och de adderar även möjligheten att använda fluorescerande tillika självlysande bläck. Skrivarna heter SureColor SC-F9400H och SC-F9400 och maskinserien bygger på Epsons befintliga utskriftsteknik, men har fått en förbättrad och mer pålitlig kvalitet samt produktivitet, enligt tillverkaren.

Framgångar med F-serien

Richard Garp, försäljningsansvarig för affärsområdet Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson Sverige, säger i ett pressmeddelande att han är övertygad om att de nya modellerna kommer att tas emot med öppna armar av företagets alla partner på den svenska marknaden.

– Den här typen av produkter har haft en oerhört stark utveckling på marknaden de senaste åren, och jag är övertygad om att den resan kommer att fortsätta, säger Richard Garp.

Epsons egna självlysande bläck

Maskinmodellen med beteckningen H gör det även möjligt för företag att skriva ut med två fluorescerande färger – rosa och gul. Dessa färger syns enligt Epson tydligt på tränings- arbets- och modekläder.

– Vårt fokus har fortsatt legat vid att vidareutveckla och bredda vårt utbud, och introduktionen av fluorescerande lösningar bidrar med ytterligare värde. Vi är övertygade om att vårt fluorescerande bläck ger oöverträffad ljusstyrka och färgintensitet. Förutom fluorescerande bläck har vi även lanserat fler nya valmöjligheter gällande EMX-filer, samt tagit fram en instruktionsvideo som görs tillgänglig via en QR-kod, säger Neil Greenlagh, produktansvarig på Epson i Europa.

Släpps i januari

SureColor SC-F9400 och SC-F9400H börjar säljas i januari 2020. Skrivarna har en robust konstruktion, automatisk spänning av utskriftsmedier samt automatisk positionskorrigering i mediainmatningen. De har även inbyggd led-belysning för att göra pappret synligt, meddelar företaget.

Sedan tidigare har vi berättat att Epson lanserar två nya signage-skrivare i SureColor SC-S-serien. Dessa kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS