Durst bygger på plattformen

Durst presenterar etikettpressen, Tau RSCi på Labelexpo 2019. På bilden ses en av de tre maskinmodellerna med tryckbredden 420 millimeter.

Ett nytt lågmigrerande bläck, och programvaror för prepress-arbetet och produktionsflödet är Durst senaste innovationer, speciellt anpassade för företagets Tau RSC-maskiner.

Durst smyckar sitt sortimentet med inkjetmaskiner för etikett- och förpackningstryck, RSC, med en rad nya lösningar. Mässbesökarna på årets Labelexpo-mässa kommer bland annat kunna se ett nytt arbetsflödesprogram (web2production) samt Dursts prepress-programvara Workflow Label som fungerar med redan integrerade MIS-system.

Mässbesökarna får också se utskrifter med ett nytt lågmigrerande uv-bläck. Durst skriver att bläckuppsättningen har godkänts av den europeiska bläckorganisationen EUPIA (European Printing Ink Association). Bläcken uppfyller även schweiziska förordningar för att trycka på livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

På maskinsidan lanserar företaget en ny och modulär etikettpress, Tau RSCi. Den finns i tre tryckbredder, 330, 420 eller 508 millimeter.

Företaget demonstrerar också de redan etablerade uv-inkjetpressarna Tau 330 RSC- och RSC-E. Dessa kommer nu med nya funktioner. Dels utskriftsläget ”High Opacity White”, dels utskriftsläget ”High Speed ​​White” som ger möjlighet att skriva ut i en hög hastighet med alla färger inklusive vit. Enligt Durst ska utskriftsläget ”High Opacity White” ge en screenliknande opacitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: