Durst bygger på plattformen

PUBLICERAD: 17 september 2019
UPPDATERAD: 17 september
Durst presenterar etikettpressen, Tau RSCi på Labelexpo 2019. På bilden ses en av de tre maskinmodellerna med tryckbredden 420 millimeter.

Ett nytt lågmigrerande bläck, och programvaror för prepress-arbetet och produktionsflödet är Durst senaste innovationer, speciellt anpassade för företagets Tau RSC-maskiner.

Durst smyckar sitt sortimentet med inkjetmaskiner för etikett- och förpackningstryck, RSC, med en rad nya lösningar. Mässbesökarna på årets Labelexpo-mässa kommer bland annat kunna se ett nytt arbetsflödesprogram (web2production) samt Dursts prepress-programvara Workflow Label som fungerar med redan integrerade MIS-system.

Mässbesökarna får också se utskrifter med ett nytt lågmigrerande uv-bläck. Durst skriver att bläckuppsättningen har godkänts av den europeiska bläckorganisationen EUPIA (European Printing Ink Association). Bläcken uppfyller även schweiziska förordningar för att trycka på livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

På maskinsidan lanserar företaget en ny och modulär etikettpress, Tau RSCi. Den finns i tre tryckbredder, 330, 420 eller 508 millimeter.

Företaget demonstrerar också de redan etablerade uv-inkjetpressarna Tau 330 RSC- och RSC-E. Dessa kommer nu med nya funktioner. Dels utskriftsläget ”High Opacity White”, dels utskriftsläget ”High Speed ​​White” som ger möjlighet att skriva ut i en hög hastighet med alla färger inklusive vit. Enligt Durst ska utskriftsläget ”High Opacity White” ge en screenliknande opacitet.

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper