Durst bygger på plattformen

PUBLICERAD: 17 september 2019
UPPDATERAD: 17 september
Durst presenterar etikettpressen, Tau RSCi på Labelexpo 2019. På bilden ses en av de tre maskinmodellerna med tryckbredden 420 millimeter.

Ett nytt lågmigrerande bläck, och programvaror för prepress-arbetet och produktionsflödet är Durst senaste innovationer, speciellt anpassade för företagets Tau RSC-maskiner.

Durst smyckar sitt sortimentet med inkjetmaskiner för etikett- och förpackningstryck, RSC, med en rad nya lösningar. Mässbesökarna på årets Labelexpo-mässa kommer bland annat kunna se ett nytt arbetsflödesprogram (web2production) samt Dursts prepress-programvara Workflow Label som fungerar med redan integrerade MIS-system.

Mässbesökarna får också se utskrifter med ett nytt lågmigrerande uv-bläck. Durst skriver att bläckuppsättningen har godkänts av den europeiska bläckorganisationen EUPIA (European Printing Ink Association). Bläcken uppfyller även schweiziska förordningar för att trycka på livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

På maskinsidan lanserar företaget en ny och modulär etikettpress, Tau RSCi. Den finns i tre tryckbredder, 330, 420 eller 508 millimeter.

Företaget demonstrerar också de redan etablerade uv-inkjetpressarna Tau 330 RSC- och RSC-E. Dessa kommer nu med nya funktioner. Dels utskriftsläget ”High Opacity White”, dels utskriftsläget ”High Speed ​​White” som ger möjlighet att skriva ut i en hög hastighet med alla färger inklusive vit. Enligt Durst ska utskriftsläget ”High Opacity White” ge en screenliknande opacitet.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg