Signcom bygger vidare med lasrar

PUBLICERAD: 30 september 2019
UPPDATERAD: 30 september
Andrés Tiszavari, produktansvarig för Lotus Laser hos Signcom.

Signcom tar in nya lasermaskiner för märkning och skärning från den brittiska leverantören Lotus Laser.

Signcom, är en nordisk leverantör av maskiner, förbrukningsmaterial, programvaror och tjänster för allt inom skylt- och storbildsframställning. I sortimentet har de även produkter inom gravyr, märkning och fräsning. Företaget tillhandahåller sedan tidigare utrustningar från Epilog Lasers. Nu utökas sortimentet inom märkning och skärning med den brittiska leverantören Lotus Laser.

Startades på 1990-talet

Signcom skriver i ett pressmeddelande att företaget Lotus Laser startades på 1990-talet av laseranvändare som sedan själva valde att bli återförsäljare till de två största tillverkarna inom området. Intresset ökade och man började själva att utveckla användarvänliga och prisvärda maskiner av hög kvalitet, vilka kom att heta Lotus Laser.

I sortimentet finns både DC-laserskärare och lasrar med Galvo-teknik i olika storlekar och med olika styrkor.

”Ger längre livslängd”

Andrés Tiszavari, produktansvarig för Lotus Laser hos Signcom, säger att en stor fördel med produkterna är att känsliga delar såsom glastuben hos DC-lasern noggrant kontrolleras innan den godkänns för installation.

– Detta ger en glastub av högsta kvalitet med längre livslängd. Maskinerna har också säkerhetsklass 2 och fungerar utmärkt i exempelvis skolor. Det är riktigt roligt att kunna erbjuda dessa kraftigt dimensionerade maskiner som tack vare smart programvara är mycket enkla att använda.

Ta fram speciella lösningar

Produkterna beskrivs som kostnadseffektiva lasermaskiner. De tillverkas i Storbritannien och vid behov kan företaget också ta fram speciallösningar till kunder.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm