Signcom bygger vidare med lasrar

PUBLICERAD: 30 september 2019
UPPDATERAD: 30 september
Andrés Tiszavari, produktansvarig för Lotus Laser hos Signcom.

Signcom tar in nya lasermaskiner för märkning och skärning från den brittiska leverantören Lotus Laser.

Signcom, är en nordisk leverantör av maskiner, förbrukningsmaterial, programvaror och tjänster för allt inom skylt- och storbildsframställning. I sortimentet har de även produkter inom gravyr, märkning och fräsning. Företaget tillhandahåller sedan tidigare utrustningar från Epilog Lasers. Nu utökas sortimentet inom märkning och skärning med den brittiska leverantören Lotus Laser.

Startades på 1990-talet

Signcom skriver i ett pressmeddelande att företaget Lotus Laser startades på 1990-talet av laseranvändare som sedan själva valde att bli återförsäljare till de två största tillverkarna inom området. Intresset ökade och man började själva att utveckla användarvänliga och prisvärda maskiner av hög kvalitet, vilka kom att heta Lotus Laser.

I sortimentet finns både DC-laserskärare och lasrar med Galvo-teknik i olika storlekar och med olika styrkor.

”Ger längre livslängd”

Andrés Tiszavari, produktansvarig för Lotus Laser hos Signcom, säger att en stor fördel med produkterna är att känsliga delar såsom glastuben hos DC-lasern noggrant kontrolleras innan den godkänns för installation.

– Detta ger en glastub av högsta kvalitet med längre livslängd. Maskinerna har också säkerhetsklass 2 och fungerar utmärkt i exempelvis skolor. Det är riktigt roligt att kunna erbjuda dessa kraftigt dimensionerade maskiner som tack vare smart programvara är mycket enkla att använda.

Ta fram speciella lösningar

Produkterna beskrivs som kostnadseffektiva lasermaskiner. De tillverkas i Storbritannien och vid behov kan företaget också ta fram speciallösningar till kunder.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper