Maskinaffärer på mässan

PUBLICERAD: 9 oktober 2019
UPPDATERAD: 9 oktober
Hybridtryck, flexibel förpackning och automatisering var fokusområdena på Labelexpo 2019.

Labelexpo 2019 kan summeras och försäljningen av maskiner tickade på för tillverkarna. Mässan hade den största internationella närvaron hittills.

Totalt deltog 693 utställare på mässan, som ägde rum den 24-27 september, vid Bryssel Expo i Belgien. Tonvikt låg på att presentera  tekniker för etikett- och förpackningstryck och många livedemonstrationer hölls på plats. Utställarna samsades i nio hallar som täckte nästan 40 000 kvadratmeter golvyta. En ökning jämfört med förra mässan 2017 som totalt uppgick till 37 000 kvadratmeter, enligt mässarrangören.

Fler internationella utställare

Mässan la i år extra fokus på de växande områdena hybridtryck, flexibel förpackning och automatisering. I en högre utsträckning än tidigare var internationella utställare representerade på mässan. De kom från länder som Japan, Indien och Kina. Östeuropeiska länder och Ryssland visade också en allt starkare närvaro.

Domino höll livedemonstrationer med bläckpressen N610i.

Affärer gick i lås under de fyra dagarna. Redan första dagen sålde Domino bläckstrålepressen med sju färger, N610i, till en belgisk konverterare. Konica Minolta som lanserade etikett-och tonerpressen AccurioLabel 230 fick också utdelning direkt med en försäljning. Som Sign&Print tidigare har berättat sålde tillverkaren totalt sju linor under mässan – de flesta till Tyskland men även några till Frankrike och Italien. HP kunde glädjas åt ett jämnt tal när nummer 200 av den digitala etikettpressen HP Indigo 20000 såldes till en slovensk konverterare.

Pressar och efterbehandling
Grafotronic visade många många maskinnyheter på Labelexpo.

Vidare sålde Gallus tre pressar till Indien. Italienska pressleverantören Lombardi fick igenom fem försäljningar av tryckpressen Synchroline 430 under showens första två dagar. På efterbehandlingssidan sålde danska Grafisk Maskinfabrik utrustning till en brittisk konverterare. Grafotronic premiärvisade ett laserskärningssystem, vilket såldes till ett amerikanskt etikettföretag. Screen Europe fick för första gången in en försäljning i Tyskland med det digitala systemet Trupress.

Indiska och kinesiska tillverkare

Indiska företag klarade sig särkilt bra på mässan. UV Graphic Technologies sålde sju Ultraflex UFO-pressar, Multitec gjorde en affär med en servo S1-press ihop med en rysk konverterare, och Monotech Systems sålde tre Colornovo-pressar till Kina, Europa och Asien.

Kinesiska tillverkare kunde också visa försäljningar. Wanjies sålde en av sina printrar till en spansk konverterare och Rhyguan sålde tre efterbehandlingssystem redan dag ett. Två system gick till Tyskland och ett till Italien.

 

 

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Bredare utbud efter förvärv

Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum köpte under förra året Jako tryckeri i Halland. Det har inneburit ett bredare utbud och detta presenterar de på årets upplaga av Sign&Print Scandinavia.
Nilssons 1

VBS breddar ytterligare – blir distributör för Fujifilm

VBS har tecknat avtal med Fujifilm och blir därmed distributör i Sverige för tonersegmentet inom print on demand (POD). Delar av den nya produktportföljen kommer att visas på Sign&Print Scandinavia, bland annat blir det en europeisk mässpremiär.
Björn_Olsson_VBS

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8