Skärbord kommer i sex storlekar

Summas skärbord från F-serien, F3232, kommer med en rad olika verktyg som öppnar upp för efterbehandling av en rad olika material. 

Summas skärbord kommer med ett flertal verktyg som öppnar upp för efterbehandling av en rad olika material.

Summas skärbord i sex storlekar kommer med en rad verktyg för efterbehandling av olika material.

Med Summas skärbord går det att lösa en rad olika uppgifter och det passar till både de små och stora jobben. Det går bland annat att arbeta med folier, kartong och plåt.

Det finns många olika verktyg Summas skärbord kan arbeta med. Bordet kan fräsa i metall, trä och plast. Det går också att producera olika förpackningar i kartong, skära banners och textilier eller stansa och göra kiss-cut på ark med klistermärken eller etiketter. Kiss cut-skärning av etiketter betyder etiketterna har skurits men inte underlaget,  den så kallade bäraren de sitter på.
Installation i större storlek
Summaborden finns i sex olika storlekar. Den danska tryckmaskinsleverantören Vikiallo har gjort en installation av ett Summa skärbord i en av de större storlekarna, F3232, som har en arbetsyta om 320 x 320 centimeter. Totalt mäter maskinen 413 x 425 x 122 centimeter. Installationen har gjorts med en högfrekvent fräs, tangentiella verktyg, transportband och en rad andra verktyg för skär, genomskär, fräs och V-skär med mera.
Tandemkörning ett alternativ
I den aktuella installationen som syns på bilden ovan är det tandemkörning som gäller. Det innebär att man på ena sidan kan fräsa och skära, På den andra sidan förbereds nästa materialbearbetning. Två tekniker kan installera lösningen under fyra dagar, därefter introduceras operatörer med en två dagars introduktion. Sedan är systemet redo att köras, informerar Vikiallo.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: