Två tekniker i vinyl för tuffa ytor

Den nya vinylen ska kunna monteras på svåra underlag, bland annat på textilier.

Den nya vinylen ska kunna monteras på svåra underlag, bland annat på textilier.

En dubbelsidig självhäftande hybridvinyl som kan monteras på tuffa ytor. Så beskriver Neschen sin nya PVC-vinyl Gudy 806.

För bubbelfri montering har Neschen valt att använda sig av bland annat ett prickformat lim.

För bubbelfri montering har Neschen valt att använda sig av bland annat ett prickformat lim.

Neschen lanserar en ny 70-millimeters tjock vinyl i polyvinylklorid, PVC. Enligt företaget kombinerar den dubbelsidiga vinylen fördelarna från deras easy dot-teknik på ena sidan och en stark vidhäftningsförmåga från deras gudy 803 power-tack på den andra.

Prickformat lim

Detta innebär att vinylen är utrustad med ett icke-permanent prickformat lim på den ena sidan och ett permanent lim på den andra. Enligt Neschen ska detta göra monteringen bubbelfri.

Flera användningsområden

Vinylen är anpassad för att klara av utmanande underlag som till exempel textilier, vilket tidigare har varit ett problem menar tillverkaren. De ser en möjlig användning av produkten för butiksinredningar, mässor, industriella applikationer, inom fotosektorn med mera.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: