Epson fixar många tröjor och tyger

Carola Bolte på Epson Europa.

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt.

Efterhand utökades erbjudandet så att fotograferna även kunde erbjuda tryck på canvas och polyester. Sedan har det blivit alltmer avancerade tryck på tyg. Hittills har dock de avancerade lösningarna erbjudits i Epsons större skrivare.

Ny skrivare släpps

Nu kommer SC-F9400(H) med en bredd på 160 cm och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen. Den trycker på ett sublimeringspapper som sedan värmetransfereras över till tyget.

(H) står för att maskinen kan användas med tydligt fluorescerande färger i någon av de åtta färghållarna. Epsons mjukvara ser till att respektive färg används optimalt.

– Det är speciellt intressant när man trycker sportkläder, säger Magnus Edfeldt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

”Sublimeringstryck växer”

– Vi ser sublimeringstryck växa hela tiden, säger Carola Bolte på Epson Europa. Trenden är att man vill ha trycket mer lokalt, mer personaliserat. Det kan vara fem tröjor till en möhippa, tröjor till ett lag, kick-off på företaget eller många andra orsaker. Det är så enkelt. Du trycker på transferpapperet och överför sedan med värme till tröjorna.

SC-F9400(H) har en bredd på 160 centimeter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Efter två veckor

Några handfasta råd till grafiska branschen kring permittering, sociala avgifter, lån och…

Textiltrycket kommer gå mer lokalt

Epson erbjuder möjligheter för den som vill trycka på textil. Exempelvis en maskin för profilprodukter och två maskinval för de som vill producera t-tröjor och sportkläder. Det flaggas också för fler nyheter. Epsons Richard Garp är övertygad om att vi går mot en klädproduktion som är effektivare, med kortare serier och som sker lokalt.

Publicerat av: