Epson fixar många tröjor och tyger

PUBLICERAD: 10 januari 2020
UPPDATERAD: 10 januari
Carola Bolte på Epson Europa.

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt.

Efterhand utökades erbjudandet så att fotograferna även kunde erbjuda tryck på canvas och polyester. Sedan har det blivit alltmer avancerade tryck på tyg. Hittills har dock de avancerade lösningarna erbjudits i Epsons större skrivare.

Ny skrivare släpps

Nu kommer SC-F9400(H) med en bredd på 160 cm och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen. Den trycker på ett sublimeringspapper som sedan värmetransfereras över till tyget.

(H) står för att maskinen kan användas med tydligt fluorescerande färger i någon av de åtta färghållarna. Epsons mjukvara ser till att respektive färg används optimalt.

– Det är speciellt intressant när man trycker sportkläder, säger Magnus Edfeldt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

”Sublimeringstryck växer”

– Vi ser sublimeringstryck växa hela tiden, säger Carola Bolte på Epson Europa. Trenden är att man vill ha trycket mer lokalt, mer personaliserat. Det kan vara fem tröjor till en möhippa, tröjor till ett lag, kick-off på företaget eller många andra orsaker. Det är så enkelt. Du trycker på transferpapperet och överför sedan med värme till tröjorna.

SC-F9400(H) har en bredd på 160 centimeter.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm