Epson fixar många tröjor och tyger

Carola Bolte på Epson Europa.

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt.

Efterhand utökades erbjudandet så att fotograferna även kunde erbjuda tryck på canvas och polyester. Sedan har det blivit alltmer avancerade tryck på tyg. Hittills har dock de avancerade lösningarna erbjudits i Epsons större skrivare.

Ny skrivare släpps

Nu kommer SC-F9400(H) med en bredd på 160 cm och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen. Den trycker på ett sublimeringspapper som sedan värmetransfereras över till tyget.

(H) står för att maskinen kan användas med tydligt fluorescerande färger i någon av de åtta färghållarna. Epsons mjukvara ser till att respektive färg används optimalt.

– Det är speciellt intressant när man trycker sportkläder, säger Magnus Edfeldt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

”Sublimeringstryck växer”

– Vi ser sublimeringstryck växa hela tiden, säger Carola Bolte på Epson Europa. Trenden är att man vill ha trycket mer lokalt, mer personaliserat. Det kan vara fem tröjor till en möhippa, tröjor till ett lag, kick-off på företaget eller många andra orsaker. Det är så enkelt. Du trycker på transferpapperet och överför sedan med värme till tröjorna.

SC-F9400(H) har en bredd på 160 centimeter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: