Sex vinnare i trycktävling

PUBLICERAD: 3 februari 2020
UPPDATERAD: 14 november

[metaslider id=”207911″]

Swissqprint utser sex vinnare i deras The Creative Challenge.
– Årets bidrag har överträffat våra förväntningar på alla punkter, säger projektkoordinator Petra Fetting. 

The Creative Challenge, som Sign&Print har skrivit om tidigare, har nu fått sex vinnare presenterade. I december 2019 valdes 65 bidrag ut som sedan har utvärderats av fem jurymedlemmar, allmänheten som har röstat och personal som arbetar med Swissqprint.

Originellt och komplext

– Vi har sökt efter de mest originella, mest komplexa, mest fantastiska, mest övertygande trycksakerna som producerats med en swissqprint-maskin, skrev företaget på sin hemsida när tävlingen annonserades hösten 2019.

Årets förstaplats knep Haas Werbetechnik från Österrike med ”3D-Kopf”. Även andra- och tredjeplatsen gick till två österrikiska företag, Erwin Hüttls ”Privathaus M” och Raunjakintermedias verk ”ideoopack manupacktur promotionbox”.

Överträffat förväntningar
Swissqprints projektkoordinator Petra Fetting på Fespa-mässan 2019 när företaget presenterade rullskrivaren Karibu.

– Årets bidrag har överträffat våra förväntningar på alla punkter, säger projektkoordinator Petra Fetting och fortsätter:

– Projekten kan grovt kategoriseras inom områdena reklamteknik, skyltar, display och förpackning, interiör, konstreproduktion, kommersiella och industriella applikationer och droptix (3d-effekt). Våra kunder har visat med fantastisk stil precis hur mångsidiga våra storformatskrivare är.

 

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera