4Sign stärker upp produktionen

PUBLICERAD: 19 februari 2020
UPPDATERAD: 19 februari
Gänget på 4Sign i Luleå. Från vänster: Johan Lindkvist, Thomas Westman, Åke Myrestam, Robin Ruthberg och Jo Maude.
Gänget på 4Sign i Luleå. Från vänster: Johan Lindkvist, Thomas Westman, Åke Myrestam, Robin Ruthberg och Jo Maude.

Skylttillverkaren i Luleå utökar maskinparken med två nytillskott och en uppdaterad programvara.
– Vi behövde säkra upp produktionskapaciteten, säger projektledare Thomas Westman.

4Sign i Luleå gör installationer i maskinparken. Antalis stod för försäljningen och det handlar om en bläckskrivare för skyltar, Epson SC-80600L, och en HP Latex 365-skrivare. Samtidigt uppdaterades även mjukvaran Onyx till den senaste versionen.

– Varför vi bytt till en HP Latex till en ny HP Latex kan man ju undra. Men vi är så nöjda med vad den första maskinen har levererat under åren, så när vi närmade oss EOL på den bytte vi helt enkelt till en ny. Tekniken rimmar också väldigt väl med vår ISO 14001 miljöcertifiering, berättar Thomas Westman, projektledare på 4Sign i Luleå.

Ska säkra kapaciteten

För att säkra upp produktionskapaciteten valde tryckeriet att även satsa på en Epson SureColor. Denna kvalificerade sig genom sin kvalitet och tillförlitlighet, enligt Westman.

– Vi behövde säkra upp produktionskapaciteten med ytterligare en printer för att ha marginaler allt eftersom orderingången ökar. Vi valde då att komplettera maskinparken med denna teknik för att få bättre kvalitet i bland annat print för foliering av fordon. Men den största nyttan kommer vi ha med kvaliteten på utskrifterna och det enorma färgomfånget den kan leverera tillsammans med den nya ripp-lösningen.

Ökar motivationen

Förutom att stärka produktionen betyder även investeringarna en positiv effekt internt på tryckeriet.

– Man ska inte förringa den positiva effekt en nyinvestering har, både på motivation och engagemang hos alla vi som jobbar här, men även hos kunder som ser att vi gör vårt yttersta för att leverera högsta kvalitet i tid, säger Thomas Westman och fortsätter:

– Dessa två nya printrar, den uppdaterade ripp-lösningen, tillsammans med våra två Arizona printrar gör att vi känner oss väl rustade och förberedda för vad 2020 och de närmaste åren har att ge.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm