4Sign stärker upp produktionen

Gänget på 4Sign i Luleå. Från vänster: Johan Lindkvist, Thomas Westman, Åke Myrestam, Robin Ruthberg och Jo Maude.

Gänget på 4Sign i Luleå. Från vänster: Johan Lindkvist, Thomas Westman, Åke Myrestam, Robin Ruthberg och Jo Maude.

Skylttillverkaren i Luleå utökar maskinparken med två nytillskott och en uppdaterad programvara.
– Vi behövde säkra upp produktionskapaciteten, säger projektledare Thomas Westman.

4Sign i Luleå gör installationer i maskinparken. Antalis stod för försäljningen och det handlar om en bläckskrivare för skyltar, Epson SC-80600L, och en HP Latex 365-skrivare. Samtidigt uppdaterades även mjukvaran Onyx till den senaste versionen.

– Varför vi bytt till en HP Latex till en ny HP Latex kan man ju undra. Men vi är så nöjda med vad den första maskinen har levererat under åren, så när vi närmade oss EOL på den bytte vi helt enkelt till en ny. Tekniken rimmar också väldigt väl med vår ISO 14001 miljöcertifiering, berättar Thomas Westman, projektledare på 4Sign i Luleå.

Ska säkra kapaciteten

För att säkra upp produktionskapaciteten valde tryckeriet att även satsa på en Epson SureColor. Denna kvalificerade sig genom sin kvalitet och tillförlitlighet, enligt Westman.

– Vi behövde säkra upp produktionskapaciteten med ytterligare en printer för att ha marginaler allt eftersom orderingången ökar. Vi valde då att komplettera maskinparken med denna teknik för att få bättre kvalitet i bland annat print för foliering av fordon. Men den största nyttan kommer vi ha med kvaliteten på utskrifterna och det enorma färgomfånget den kan leverera tillsammans med den nya ripp-lösningen.

Ökar motivationen

Förutom att stärka produktionen betyder även investeringarna en positiv effekt internt på tryckeriet.

– Man ska inte förringa den positiva effekt en nyinvestering har, både på motivation och engagemang hos alla vi som jobbar här, men även hos kunder som ser att vi gör vårt yttersta för att leverera högsta kvalitet i tid, säger Thomas Westman och fortsätter:

– Dessa två nya printrar, den uppdaterade ripp-lösningen, tillsammans med våra två Arizona printrar gör att vi känner oss väl rustade och förberedda för vad 2020 och de närmaste åren har att ge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: