Lastsäkrar med koldioxidneutral sträckfilm

Sträckfilmer baserade på skandinavisk tallolja är Boxons nya koncept.

Boxon lanserar ett nytt sträckfilmskoncept baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar.
– Det är mycket positivt att kunna erbjuda ett grönt alternativ inom sträckfilm, säger Mikael Jonsson, produktspecialist på Boxon.

Sträckfilm används för att lastsäkra och minimera skador på gods, men också för att skydda mot olika faktorer såsom fukt och damm. Boxon har flera olika sträckfilmer i sitt standardsortiment. Nu utökar de med ytterligare två stycken i den nya serien Reborn som enligt företaget är helt koldioxidfria.

Det nya sträckfilmskonceptet är baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar, och tillverkas i en av företagets svenska fabriker. Sträckfilmerna sägs ha samma egenskaper som andra sträckfilmer i Boxons sortiment. Däremot är de helt återvinningsbara tillsammans med övrig plast vid till exempel avemballering av gods.

De två nya produkterna i Reborn-serien avser dels en maskinsträckfilm i 15 my med försträckning upp till 340 procent, dels en handsträckfilm i 7 my med förstärkta kanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: