Korrektur direkt i Indesign

PUBLICERAD: 26 juni 2020
UPPDATERAD: 26 juni
Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.
Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.

Nu kan du göra korrektur direkt i Adobes Indesign och allt sköts via webbläsaren. Funktionen är tillgänglig för alla med ett Creative cloud-konto.

Du är säkert van vid att göra korrektur av pdf:er med gula anteckningslappar och andra liknande verktyg. Du har säkert också använt WebProof eller liknande onlineverktyg som tar pdf-granskningen till nästa nivå. Nu kan du även göra online-korrektur direkt i Adobes Indesign program utan att göra det via en pdf.

Delning online

Funktionerna i programmet har blivit alltmer kompletta under de senaste åren och nu består det av tre delar, delning online, genomgång online och överblick över mottagna kommentarer.

Det går också att dela med en eller flera personer, göra länkar offentliga eller privata och ha en överblick om du får feedback från flera personer.

Kräver inte Indesign

Den som korrekturläser ditt arbete behöver inte själv ha Indesign, eftersom det öppnas via en webbläsare. Kommentarer som sedan kommer tillbaka går via det egna Creative cloud-kontot. Via Creative cloud-kontot kan man också kontrollera hela processen.

Systemet är inte i linje med WebProof när det gäller rättigheter och arbetsflöde – men det är intuitivt, en del av det redan existerande Adobe-abonnemanget och tillräckligt enkelt att förstå för de flesta användarna av Indesign.

Du kan läsa mer om den nya funktionen här.

 

Text: Kåre Bjørn Jensen från Intellia
Översättning: Hanna Jangenfeldt

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper