Korrektur direkt i Indesign

Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.

Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.

Nu kan du göra korrektur direkt i Adobes Indesign och allt sköts via webbläsaren. Funktionen är tillgänglig för alla med ett Creative cloud-konto.

Du är säkert van vid att göra korrektur av pdf:er med gula anteckningslappar och andra liknande verktyg. Du har säkert också använt WebProof eller liknande onlineverktyg som tar pdf-granskningen till nästa nivå. Nu kan du även göra online-korrektur direkt i Adobes Indesign program utan att göra det via en pdf.

Delning online

Funktionerna i programmet har blivit alltmer kompletta under de senaste åren och nu består det av tre delar, delning online, genomgång online och överblick över mottagna kommentarer.

Det går också att dela med en eller flera personer, göra länkar offentliga eller privata och ha en överblick om du får feedback från flera personer.

Kräver inte Indesign

Den som korrekturläser ditt arbete behöver inte själv ha Indesign, eftersom det öppnas via en webbläsare. Kommentarer som sedan kommer tillbaka går via det egna Creative cloud-kontot. Via Creative cloud-kontot kan man också kontrollera hela processen.

Systemet är inte i linje med WebProof när det gäller rättigheter och arbetsflöde – men det är intuitivt, en del av det redan existerande Adobe-abonnemanget och tillräckligt enkelt att förstå för de flesta användarna av Indesign.

Du kan läsa mer om den nya funktionen här.

 

Text: Kåre Bjørn Jensen från Intellia
Översättning: Hanna Jangenfeldt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: