Korrektur direkt i Indesign

PUBLICERAD: 26 juni 2020
UPPDATERAD: 26 juni
Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.
Så ser arbetsflödet ut om man vill skapa korrektur direkt i Indesign.

Nu kan du göra korrektur direkt i Adobes Indesign och allt sköts via webbläsaren. Funktionen är tillgänglig för alla med ett Creative cloud-konto.

Du är säkert van vid att göra korrektur av pdf:er med gula anteckningslappar och andra liknande verktyg. Du har säkert också använt WebProof eller liknande onlineverktyg som tar pdf-granskningen till nästa nivå. Nu kan du även göra online-korrektur direkt i Adobes Indesign program utan att göra det via en pdf.

Delning online

Funktionerna i programmet har blivit alltmer kompletta under de senaste åren och nu består det av tre delar, delning online, genomgång online och överblick över mottagna kommentarer.

Det går också att dela med en eller flera personer, göra länkar offentliga eller privata och ha en överblick om du får feedback från flera personer.

Kräver inte Indesign

Den som korrekturläser ditt arbete behöver inte själv ha Indesign, eftersom det öppnas via en webbläsare. Kommentarer som sedan kommer tillbaka går via det egna Creative cloud-kontot. Via Creative cloud-kontot kan man också kontrollera hela processen.

Systemet är inte i linje med WebProof när det gäller rättigheter och arbetsflöde – men det är intuitivt, en del av det redan existerande Adobe-abonnemanget och tillräckligt enkelt att förstå för de flesta användarna av Indesign.

Du kan läsa mer om den nya funktionen här.

 

Text: Kåre Bjørn Jensen från Intellia
Översättning: Hanna Jangenfeldt

Läs vidare

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm