Förvärv ska sporra digital utveckling inom textiltryck

PUBLICERAD: 20 augusti 2020
UPPDATERAD: 20 augusti
Kornit Digital förvärvar Custom Gateway, ett uppköp de är betydande för digital textilproduktion.

Kornit Digital köper upp programvaruföretaget Custom Gateway. Målet är att revolutionerna digital textilproduktion med en unik end-to-end-lösning.

Kornit Digital, som levererar digitala DTG- och textiltryckmaskiner, köper upp programvaruföretaget Custom Gateway. Deras mjukvara är en molnbaserad lösning för arbetsflöden, avsedd för slutproduktion av klädesplagg och textil för interiör. Custom Gateway har i dag över 300 kunder globalt, bland annat flera stora sport- och modemärken.

Textilproduktion på begäran

Enligt Kornit Digital kommer uppköpet göra att Kornit kan revolutionera inom digital textilproduktion på begäran. Plattformen hanterar alla mellansteg från det att en order läggs till att den anpassas inför och skickas för produktion.

Optimal kontroll

– Tillsammans kommer vi att ge kunderna optimal kontroll över deras verksamhet och säkerställa snabb, socialt ansvarsfull produktion i en lönsam modell som producerar och levererar order i realtid, utan att bygga upp onödigt lager, säger Omer Kulka, marknadschef på Kornit Digital och fortsätter:

– Produktion på begäran kringgår traditionella detaljhandelsmodeller och tillverkarna som använder all tillgänglig data kommer att vinna marknaden.

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm