”Kunderna älskar när vi är flexibla”

PUBLICERAD: 3 september 2020
UPPDATERAD: 3 september
Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems.
Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems.

3M:s självhäftande printfolier och 2080-serien med wrappingfolier har en given plats i KA Olsson & Gems utbud. Snart rullar webbshoppen ut till alla kunder, och årets produktkatalog har redan skickats ut. För varje yta som ska kläs in finns ett material, och PVC-fritt är i fokus.

KA Olsson & Gems har inte maskiner i sitt sortiment utan har valt att fullt ut fokusera på material. Med 3M som en nära samarbetspartner sedan många år, har företaget specialiserat sig på print- och skärfolier samt wrappingfolier. De är även 3M:s enda godkända träningscenter i Sverige.

Vi möter försäljningsansvarige Emil Gillmor i företagets showroom som har byggts fram det senaste året. Utställningen speglar mycket av det som ryms i företagets produktkatalog. Olika materiallösningar som sätts på allt från golv, väggar och tak, till fönsterfilm, självhäftande printbara folier för storformat såsom affischer och roll up:er samt allt som ryms inom bilfoliering.

I segmentet självhäftande folier för grafik och skyltning finns bland annat den tryckbara folien 3M Envision 480. Folien är designad för latex- solvent- och uv-skrivare:

– Det är en heltäckande folie som funkar till allt möjligt, säger Emil Gillmor och pekar på en tegelvägg där folien är ditsatt och som tydligt visar att den även går att montera på ruffiga, ojämna ytor. Han tillägger att de har tagit fram en helt ny pärm som täcker in företagets alla digitala printmaterial.

– Vi har också ett eget polymeriskt printmaterial som heter KA Decal. Detta material finns både med och utan kanaler och är ett prisvärt alternativ som en husfolie.

KA Olsson & Gems har sitt huvudsäte i Mölndal.
KA Olsson & Gems har sitt huvudsäte i Mölndal.
Skär ner materialrullar

Emil Gillmor säger att om en kund är i behov av en ganska smal produkt för ett specifikt projekt så finns det fördelar med att beställa från KA Olsson & Gems eftersom de skär till material, packar och levererar över hela Sverige. Nästan alla material kan beställas per löpmeter. Det är nämligen inte alla företag som skär ner materialrullarna.

– Det som gör oss starka är att man kan köpa på löpmeter hos oss. Vi är ganska bra på att leverera till exempel fem kvadratmeter. Det blir kanske lite dyrare per kvadratmeter, men vi är väldigt flexibla där.

– Kunderna älskar när det är flexibelt. Vi är i många fall breda på specialmaterial, exempelvis en perforerad printfolie, eller självhäftande folier för väggar. Det kan handla om en ganska smal produkt som bara ska användas för ett projekt.

[metaslider id=”210512″]

Material för bilfoliering

En storsäljare inom fordonsfoliering för KA Olsson & Gems är 3M:s serie med wrappingfolier 2080. Serien som släpps i tre faser väntas bli komplett med färger och mönster efter sommaren. En framskjutning har skett på grund av den rådande omständigheten med covid-19.

– Den har marknadens bästa formbarhet och garanti. Alla blanka folier har dessutom en skyddsliner som skall tas av när folien har monterats. 

En annan succé är skyddsfilmen Stek (Paint protection film) mot exempelvis stenskott som lanserades för drygt ett år sedan. Emil säger att produkten har blivit en succé för bolaget och att försäljningen går extremt bra. Stek finns i ett tjugotal varianter och premiumprodukten Dynoshield har tio års garanti.

– Den är högblank, gulnar inte med tiden, har en hydrofobisk yta som gör att vattendroppar bara rinner av och originallacken förblir intakt. Repas folien så självläks den med värme.

3M Envision 480, den PVC-fria printfolien.
3M Envision 480, den PVC-fria printfolien.

Emil är övertygad om att PVC-fria material är framtiden. Företaget samarbetar bland annat med världens största konfektionskedja med tusentals butiker över hela världen, vilka ställer höga krav på PVC-fria miljövänliga och hållbara material.

– Vi jobbar mycket med miljö och hållbarhet och tycker det är viktigt. Vi märker att PVC-fritt efterfrågas allt mer också. Vi försöker ha en PVC-fri produkt i varje segment och det behöver inte alltid bli dyrare med ett mer hållbart alternativ.

Webbutik på gång

KA Olsson & Gems har sitt huvudsäte i Mölndal. Inom kort lanserar de sin webbshop, där kunderna ska kunna beställa dygnet runt och få tips och råd gällande montering och användning av tillbehör.

– Du kommer kunna se hela vårt utbud. Vi blir inte först med en webbshop men utifrån önskemål hoppas vi kunna utforma en webbshop som skall vara det ultimata arbetsverktyget för våra kunder.

–Men det är alltid lika trevligt om våra kunder ringer, mejlar eller kommer in och besöker oss.

– Vår nya produktkatalog kommer att skickas ut inom kort. Där kan du hitta en jäkla massa nya produkter och alla priser samt produktkategorier i sortimentet kommer finnas med. PVC-fria material kommer givetvis att få extra synlighet.  Vi vill visa vår styrka och att vi kör på för fullt.

Läs vidare

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.
Mimaki kollage

Nya Sign&Print är här!

Nu är nya Sign&Print här! Tidningen har tema storformat och bjuder på reportage från följande företag:
574

Senaste nytt

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Signcom slutar sälja viscom

Signcom lämnar över allt ansvar för viscom-material som print och vinyl till Scandraft från 18 mars.
DSC_4559

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

DTG-skrivare lanseras för mjuka tryck på sportkläder

Ricoh vill fylla ett hål på marknaden med sin nya DTG-skrivare för polyestertryck.
rioch-dtg