Konica Minolta ökar andelar i MGI

PUBLICERAD: 15 oktober 2020
UPPDATERAD: 15 oktober
Exempel på tryck som efterbehandlats i MGI:s lackmaskin JetVarnish.
Exempel på tryck som efterbehandlats i MGI:s lackmaskin JetVarnish.

Konica Minolta gör ytterligare investeringar i franska MGI Digital Technology. Detta då de ser ett ökat behov av efterbehandling på tryckmarknaden.

Det var i januari år 2014 som Konica Minolta och leverantören av efterbehandling, MGI, inledde en affärsallians. I slutet på september 2020 gjorde Konica Minolta ytterligare investeringar i MGI och ökade därmed sina ägarandelar i bolaget till 42,3 procent. Med detta ökar företaget sin närvaro på marknaden för industritryck, vilket också betyder att segmentet fördubblats under de senaste fyra åren.

Allt viktigare på marknaden

I ett pressmeddelande skriver Konica Minolta att digitaliseringen av efterbehandling blir allt viktigare på tryckmarknaden. Även att expandera och bredda erbjudandet och utbudet av digitala förädlingsmaskiner som gör trycksaker mer tilltalande. Detta är anledningen till att Konica Minolta nu väljer att bredda alliansen med MGI, skriver företaget.

Miljonföretag

MGI, som har 204 anställda, grundades 1982 och har sitt huvudkontor i Fresnes, Frankrike. Företagets intäkter sträckte sig till dryga 68 miljoner euro för helåret 2019

MGI:s maskiner är utrustade med skrivhuvuden som är tillverkade av Konica Minolta.

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Bredare utbud efter förvärv

Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum köpte under förra året Jako tryckeri i Halland. Det har inneburit ett bredare utbud och detta presenterar de på årets upplaga av Sign&Print Scandinavia.
Nilssons 1

VBS breddar ytterligare – blir distributör för Fujifilm

VBS har tecknat avtal med Fujifilm och blir därmed distributör i Sverige för tonersegmentet inom print on demand (POD). Delar av den nya produktportföljen kommer att visas på Sign&Print Scandinavia, bland annat blir det en europeisk mässpremiär.
Björn_Olsson_VBS

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8