Konica Minolta ökar andelar i MGI

Exempel på tryck som efterbehandlats i MGI:s lackmaskin JetVarnish.

Exempel på tryck som efterbehandlats i MGI:s lackmaskin JetVarnish.

Konica Minolta gör ytterligare investeringar i franska MGI Digital Technology. Detta då de ser ett ökat behov av efterbehandling på tryckmarknaden.

Det var i januari år 2014 som Konica Minolta och leverantören av efterbehandling, MGI, inledde en affärsallians. I slutet på september 2020 gjorde Konica Minolta ytterligare investeringar i MGI och ökade därmed sina ägarandelar i bolaget till 42,3 procent. Med detta ökar företaget sin närvaro på marknaden för industritryck, vilket också betyder att segmentet fördubblats under de senaste fyra åren.

Allt viktigare på marknaden

I ett pressmeddelande skriver Konica Minolta att digitaliseringen av efterbehandling blir allt viktigare på tryckmarknaden. Även att expandera och bredda erbjudandet och utbudet av digitala förädlingsmaskiner som gör trycksaker mer tilltalande. Detta är anledningen till att Konica Minolta nu väljer att bredda alliansen med MGI, skriver företaget.

Miljonföretag

MGI, som har 204 anställda, grundades 1982 och har sitt huvudkontor i Fresnes, Frankrike. Företagets intäkter sträckte sig till dryga 68 miljoner euro för helåret 2019

MGI:s maskiner är utrustade med skrivhuvuden som är tillverkade av Konica Minolta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: