Filmolux tar in brittiska fönsterfolier i sortimentet

PUBLICERAD: 23 oktober 2020
UPPDATERAD: 23 oktober
Filmolux börjar sälja fönsterfolieserier från brittiska Contra Vision. Sortimentet inkluderar även HD-versionen av Contra Vision Performance. Foto: Filmolux

Den europeiska distributören Filmolux börjar distribuera Contra Visions produkter med printbara och perforerade fönsterfolier.

Det nya partnersamarbetet innebär att produktserierna Contra Vision Campaign och Contra Vision Performance tar plats i Filmolux portfölj och därmed börjar distribueras över hela Europa. Det handlar om olika varianter av printbara och perforerade fönsterfolier.

För reklam och solskydd

Fönsterfolier används till exempel för att sätta reklambudskap på glasytor och fönsterglas, men också för att skapa insynsskydd och solskydd utan att för den delen blockera utsikten.

Fönsterfolier från Contra Vision monterade på fönsterglas, och trots det går det att se igenom dem från insidan. Foto: Filmolux

Två produktserier kommer att ingå i Filmolux produktsortiment. Contra Vision Campaign är anpassad för kortvariga kampanjer och Performance-serien kännetecknas av robusta folier med stark vidhäftning, enkla att montera och ta bort, samt möjliga att printa på.

Inomhus och utomhus

De senaste HD-filmerna i denna serie kommer också att finnas på lager hos Filmolux. Enligt tillverkaren är den perforerade fönsterfolien högupplöst, så den kan skildra bilder särskilt skarpt samtidigt som den har hög transparens. Detta möjliggörs av perforeringen, som vid 1,0 millimeter är nästan 60 procent mindre än för många standardfilmer med 1,5 millimeter. Folierna finns tillgängliga för inomhus- och utomhusbruk.

Filmolux är sedan tidigare ett distributionsbolag för hela Neschens produktsortiment.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1