Billes kompenserar för klimatet

 

Niklas Bille, vd för Mölndalstryckeriet Billes, säger att de ständigt arbetar med miljöfrågorna. Foto: Claes Nordström

Mölndalstryckeriet Billes fortsätter att satsa för att nå sina miljömål. Sedan oktober 2020 har tryckeriet klimatkompenserat för samtliga inköp av papper, kartong, plåtar och färger. Här inkluderas även transporter av färdiga produkter till kunden. 

– Vi jobbar ständigt med miljöfrågorna och det känns tillfredsställande att vi nu också tagit det här steget. Det finns mig veterligen inget tryckeri i Sverige som ligger så här långt framme i sitt arbete med att minska klimatpåverkan, säger Niklas Bille, vd på Billes tryckeri i ett inlägg på företagets sajt.

Förutom sin utökade klimatkompensation, har tryckeriet nyligen skrivit på ett FN:s Climate Neutral Now och ett vindkraftsprojekt i Guatemala. Detta betyder att företaget köpt klimatkompensation som motsvarar ett koldioxidutsläpp om 1 000 ton.

– Vi kommer att fortsätta detta arbete tillsammans med pappersbrukens och transportföretagens allt mer miljöinriktade omställning. På sikt kommer alla företag säkerligen att ta fullt ansvar för sina utsläpp av koldioxid, vilket innebär att vi inte behöver klimatkompensera exempelvis pappersframställning eller transporter, avslutar Niklas Bille.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *