Tryckeri tror på flatbädd framåt

Jörgen Victor, vd för Printhuset Electra.

Jörgen Victor, vd för Printhuset Electra. Foto: Claes Nordström

Printhuset Electras senaste investering i en flatbäddsskrivare från Ricoh, ska öppna nya dörrar och möjligheter enligt vd:n Jörgen Victor. Detta efter ett verksamhetsår med minskat sälj av traditionella trycksaker för mässor och event. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Året började riktigt bra fram till mars, sen slog pandemin till och sen dess har det varit en ojämn beläggning inom vissa produktområden medan andra produktområden har ökat.

Vilka produktområden har ökat respektive minskat?

– Vår skyltsida har rullat på i stort sett som vanligt och vissa skyltapplikationer har ökat. Däremot har de traditionella trycksaksbeställningarna minskat något under senaste sex månaderna och beställningarna som är relaterade till mässor, event och konferens har fortfarande inte kommit upp till samma nivåer som innan pandemin slog till.

Vilka planer har ni framåt?

– Med investeringen vi har gjort av en ny flatbädd från Ricoh, som kan printa på elva centimeter tjocka material så öppnas nya dörrar och möjligheter, det är bara vår egen och våra kunders fantasi som sätter gränser. Vi kommer också att fortsätta utveckla våra produkter och tjänster inom sign och print totalt sett samt vara extremt lyhörda mot marknaden om dess behov och krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *