Fräsigt värre i svenskt bolag

PUBLICERAD: 19 januari 2021
UPPDATERAD: 19 januari
– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller, säger Niklas Svensson, vd på Alvöen AB, om deras medverkan på Connect.

För norska Alvøen, som levererar Multicams CNC-fräsar, har fjolåret trots coronapandemin betytt installationer av ett flertal maskiner. Nu vill de sprida budskapet om det svenska bolaget Alvöen och Multicam i Sverige.

Sedan 1995 har Alvøen AS varit Multicams agent i Skandinavien. I dag levererar Alvøen tillverkarens CNC-maskiner till kunder inom bland annat skylt-, trä- och verkstadsindustrin. Huvudkontoret ligger i norska Bergen, men under förra året startade företaget dotterbolaget Alvöen AB för att handha den svenska marknaden.

Under den digitala mässan Sign&Print Connect vill företaget sprida sitt erbjudande i Sverige, men givetvis kommer de också att ha en hel del fräsar på schemat.

– Vår medverkan på Sign&Print Connect kan sammanfattas med att vi vill lyfta fram våra Multicam-fräsar för den svenska skylt- och grafiska industrin, nu genom Alvöen som distributör, berättar vd:n Niklas Svensson.

Fräsbord för smått och stort

I den digitala montern kommer främst två maskiner att visas upp – fräsborden Multicam Apex1R och Apex3R.

– Multicam Apex1R och Apex3R har en kraftig spindel och stålstomme anpassade för små och stora fräsjobb. Fräsarna kan genom tillägg fås med enkel eller dubbelkniv, kamera, motorstyrd sug, kåpa med mera.

Apex1R kan hantera en rad olika material så som plast, trä, skum, icke-järnmetaller och kompositmaterial. Bordet går att få i olika längder och bredder. Den maximala materialtjockleken är 50 millimeter.

[metaslider id=”212972″]

Även Apex3R kan hantera ovan nämnda material och kommer i olika storlekar. Bordet klarar dock en dubbel materialtjocklek jämfört med Apex1R – nämligen 100 millimeter.

Bra fjolår trots pandemi

Enligt Niklas Svensson har försäljning och installationer av maskinerna gått bra, trots coronapandemin.

– Trots ett corona-år så har vi fått äran att installera ett flertal nya maskiner, säger Niklas och berättar om företagets förväntningar på den kommande digitala mässan:

– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller. Och att vi når alla på företagen, de som kan tänkas komma i kontakt med vår utrustning. De får nu möjlighet att se dem i en demo.

Under Sign&Print Connect kommer Alvöen att sända demos från både Norge och Sverige. Planen för 2021 är att sprida budskapet om satsningen på den svenska marknaden med Alvöen AB och Multicam.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1