Fräsigt värre i svenskt bolag

– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller, säger Niklas Svensson, vd på Alvöen AB, om deras medverkan på Connect.

För norska Alvøen, som levererar Multicams CNC-fräsar, har fjolåret trots coronapandemin betytt installationer av ett flertal maskiner. Nu vill de sprida budskapet om det svenska bolaget Alvöen och Multicam i Sverige.

Sedan 1995 har Alvøen AS varit Multicams agent i Skandinavien. I dag levererar Alvøen tillverkarens CNC-maskiner till kunder inom bland annat skylt-, trä- och verkstadsindustrin. Huvudkontoret ligger i norska Bergen, men under förra året startade företaget dotterbolaget Alvöen AB för att handha den svenska marknaden.

Under den digitala mässan Sign&Print Connect vill företaget sprida sitt erbjudande i Sverige, men givetvis kommer de också att ha en hel del fräsar på schemat.

– Vår medverkan på Sign&Print Connect kan sammanfattas med att vi vill lyfta fram våra Multicam-fräsar för den svenska skylt- och grafiska industrin, nu genom Alvöen som distributör, berättar vd:n Niklas Svensson.

Fräsbord för smått och stort

I den digitala montern kommer främst två maskiner att visas upp – fräsborden Multicam Apex1R och Apex3R.

– Multicam Apex1R och Apex3R har en kraftig spindel och stålstomme anpassade för små och stora fräsjobb. Fräsarna kan genom tillägg fås med enkel eller dubbelkniv, kamera, motorstyrd sug, kåpa med mera.

Apex1R kan hantera en rad olika material så som plast, trä, skum, icke-järnmetaller och kompositmaterial. Bordet går att få i olika längder och bredder. Den maximala materialtjockleken är 50 millimeter.

Även Apex3R kan hantera ovan nämnda material och kommer i olika storlekar. Bordet klarar dock en dubbel materialtjocklek jämfört med Apex1R – nämligen 100 millimeter.

Bra fjolår trots pandemi

Enligt Niklas Svensson har försäljning och installationer av maskinerna gått bra, trots coronapandemin.

– Trots ett corona-år så har vi fått äran att installera ett flertal nya maskiner, säger Niklas och berättar om företagets förväntningar på den kommande digitala mässan:

– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller. Och att vi når alla på företagen, de som kan tänkas komma i kontakt med vår utrustning. De får nu möjlighet att se dem i en demo.

Under Sign&Print Connect kommer Alvöen att sända demos från både Norge och Sverige. Planen för 2021 är att sprida budskapet om satsningen på den svenska marknaden med Alvöen AB och Multicam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: