Fräsigt värre i svenskt bolag

PUBLICERAD: 19 januari 2021
UPPDATERAD: 19 januari
– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller, säger Niklas Svensson, vd på Alvöen AB, om deras medverkan på Connect.

För norska Alvøen, som levererar Multicams CNC-fräsar, har fjolåret trots coronapandemin betytt installationer av ett flertal maskiner. Nu vill de sprida budskapet om det svenska bolaget Alvöen och Multicam i Sverige.

Sedan 1995 har Alvøen AS varit Multicams agent i Skandinavien. I dag levererar Alvøen tillverkarens CNC-maskiner till kunder inom bland annat skylt-, trä- och verkstadsindustrin. Huvudkontoret ligger i norska Bergen, men under förra året startade företaget dotterbolaget Alvöen AB för att handha den svenska marknaden.

Under den digitala mässan Sign&Print Connect vill företaget sprida sitt erbjudande i Sverige, men givetvis kommer de också att ha en hel del fräsar på schemat.

– Vår medverkan på Sign&Print Connect kan sammanfattas med att vi vill lyfta fram våra Multicam-fräsar för den svenska skylt- och grafiska industrin, nu genom Alvöen som distributör, berättar vd:n Niklas Svensson.

Fräsbord för smått och stort

I den digitala montern kommer främst två maskiner att visas upp – fräsborden Multicam Apex1R och Apex3R.

– Multicam Apex1R och Apex3R har en kraftig spindel och stålstomme anpassade för små och stora fräsjobb. Fräsarna kan genom tillägg fås med enkel eller dubbelkniv, kamera, motorstyrd sug, kåpa med mera.

Apex1R kan hantera en rad olika material så som plast, trä, skum, icke-järnmetaller och kompositmaterial. Bordet går att få i olika längder och bredder. Den maximala materialtjockleken är 50 millimeter.

[metaslider id=”212972″]

Även Apex3R kan hantera ovan nämnda material och kommer i olika storlekar. Bordet klarar dock en dubbel materialtjocklek jämfört med Apex1R – nämligen 100 millimeter.

Bra fjolår trots pandemi

Enligt Niklas Svensson har försäljning och installationer av maskinerna gått bra, trots coronapandemin.

– Trots ett corona-år så har vi fått äran att installera ett flertal nya maskiner, säger Niklas och berättar om företagets förväntningar på den kommande digitala mässan:

– Vi hoppas att de kunder som har funderingar kring fräsbord ska kunna få en bekantskap med våra nya modeller. Och att vi når alla på företagen, de som kan tänkas komma i kontakt med vår utrustning. De får nu möjlighet att se dem i en demo.

Under Sign&Print Connect kommer Alvöen att sända demos från både Norge och Sverige. Planen för 2021 är att sprida budskapet om satsningen på den svenska marknaden med Alvöen AB och Multicam.

Läs vidare

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Inkjetprinter i B1-formatet med integrerad förädling

MGI tillsammans med Konica Minolta lanserar AlphaJET, världens första digitala inkjetpress i B1-formatet som skriver ut i ett pass och har efterbehandlingsmöjligheter inline.
MGI-AlphaJet

Horizon kapar ställtider

Enstycksexemplar eller miljonupplagor spelar ingen roll och kontrollen sker ner på varje enskilt ark. När Horizon var tillbaka med eventet Finishing First i Quickborn utanför Hamburg bjöds det på produktnyheter och mer automation än någonsin tidigare.
IMG_4033

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg