Förbättrad falsningsprocess i nya SigmaLine

Müller Martinis nya SigmaLine III är en multifunktionell maskin med flera uppdateringar jämfört med tidigare modeller. Foto: Pressbild

Maskintillverkaren Müller Martini presenterar nu SigmaLine III, med uppdateringar som bland annat varierad falsning och ett dynamiskt läge för trimning av ark.

Tidigare versioner av maskinen har haft en mekanisk falskniv. SigmaLine III har istället en “air blade”, vilket innebär att papperet falsas genom att det blåses ner mellan valsarna med tryckluft.

Hela falsningsprocessen har blivit bättre vilket innebär färre stopp i produktionen och att det går att producera i en hög hastighet på ett mer stabilt sätt. Müller Martini lovar en hög prestanda med upp emot 305 meter per minut.

Färre tomma sidor

En annan nyhet är att SigmaLine III kan användas med två snitt i följd. Detta gör det möjligt att slippa korsfalsveck. Den dynamiska trimningen av ark innebär också färre tomma sidor. Tidigare kunde ett 16-ark ha upp emot 15 tomma sidor, nu har böcker med åtta ark maximalt sju tomma sidor, enligt tillverkaren.

Maskinen är anpassad till att klara även små upplagor, utan att för den skull kräva mycket manuellt arbete. Den klarar papper i storlekarna 18 till 60 tum, beroende på konfiguration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *