Fem produkter i fokus

Återförsäljaren Scandraft presenterar det senaste i sitt sortiment för bild, dekor och reklam på Connect-mässan. I fokus står skivmaterial, folier och skyddsfilm för car wrapping, samt att de kommunicerar ut att de nu lagerför Perspex akryl.

Anders Trillkott, vd för Scandraft. Foto: Pressbild

Runt årsskiftet gav Scandraft beskedet att de börjar sälja Covidsafe i Sverige. Det är en antimikrobiell produkt med en speciell helt organisk beläggning som eliminerar virus och bakterier från kontaktytor. Produkten är framtagen av finska Clean Touch Medical.

– Det är en självhäftande produkt som bevisat dödar SARS-CoV-2 på några sekunder. Det är en väldigt intressant produkt – världsunik, säger Anders Trillkott, vd för Scandraft, och hoppas de kan genomföra demovisningar av produkten i samband med företagets medverkan på Sign&Print Connect.

Produktserien utökades nyligen med färdigskurna delar för handtag, receptionsdiskar, bardiskar med mera. Covidsafe finns även som en vinylmatta.

En ny wrappingvinyl

Spikat inför Connect-mässan är dock att återförsäljaren visar upp en ny wrappingvinyl från Inozetek som riktar sig mot den mer exklusivare marknaden. Enligt Scandraft är det en produkt med unika egenskaper med färger som är djupa, högblanka och även kan fås med specialfärger.

En ny wrappingvinyl från Inozetek demonstreras av Scandraft på Connect-mässan. Foto: Pressbild

– Det är en vinyl som ska efterlikna en lackad yta så mycket som det går. Det är en extremt hög ”glossnivå” på ytan. Den är helt slät. Normalt när du sätter en folie på en bil så får man ofta det man kallar en apelsinskalseffekt, Så är det på alla folier oavsett fabrikat, men nu börjar det dyka upp folier som är lite tjockare och svårare att sätta, men de är helt släta.

Reflexvinyl och skyddsfilm

Scandraft kommer också demonstrera ett nytt sortiment av färgade reflexvinyler från Siser samt GSWF:s Premium Paint Protection filmer (PPF) som företaget representerar i Norden. Stenskottsfilmerna i produktlinjen finns i Blank, Satin och Matt PPF samt 20 olika färger att välja på.

Akryl i lager

Anders Trillkott säger att Scandraft inte har förknippats så mycket med skivmaterial. Men det ska det bli ändring på när de numera lagerför akryl, närmare bestämt Perspex akrylplast. För svenskar är akryl mer känt som plexiglas. Det handlar om både gjuten och extruderat akryl som finns i en rad klara, opala, utvalda färger samt en ensidig antireflekterande klar version. Standardtjocklekarna på det väderbeständiga materialet är mellan 1,5 och 25 millimeter.

Perspex akrylplast är en ny produkt Scandraft har i lager. Foto: Pressbild

En annan nyhet företaget presenterar är en materialskiva från 3A Composite, Dispa, som finns i utförandena Dispa, Canvas och Outdoor.

– Det är en hundra procent pappersbaserad produkt som man kan printa på, säger Anders Trillkott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *