Textiltryck för den lille och store

PUBLICERAD: 19 februari 2021
UPPDATERAD: 19 februari
Lansering för den som bedriver textiltryck på industriell nivå – Mimaki Tiger-1800B MkIII. Foto:Pressbild

Mimaki har lagt till två nya maskiner i sin portfölj för textiltryck. Medan nya Mimaki TS100-1600 främst är avsedd för tryckerier som vill komma igång med digitalt sublimeringstryck, är Mimaki Tiger-1800B MkIII avsedd för industriella tryckmiljöer.

– Inom textiltryck ökar behovet av mer produktdiversitet, mindre lagerhållning och kortare leveranstider, säger Bert Benckhuysen, senior product manager på Mimaki Europe och fortsätter:

– Om du lägger till de ekonomiska utmaningarna 2020 blir det tydligt: ​​Branschen behöver digitala textilskrivare som representerar en låg initial investering och levererar högkvalitativa utskrifter på begäran till låg kostnad.

70 kvadratmeter i timmen
Instegsmodellen TS100-1600. Foto: Pressbild

En maskin Mimaki menar uppfyller punkterna ovan, samtidigt som den riktar sig till den som  vill ta steget in på digitalt sublimeringstryck, är TS100-1600 . Utskriftssystemet har en utskriftsbredd på 1 600 millimeter och skriver ut 70 kvadratmeter i timmen i det snabbaste utskriftsläget.

Bläcket förvaras i enliters behållare, vilket ska möjliggöra kontinuerlig drift. Det nya utskriftssystemet är utrustat med Mimakis patenterade tekniker, såsom NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) som per automatik ersätter missade munstycken med andra, och DAS (Dot Adjustment System), som är avsett att automatisera bläckdropparnas placering. I maskinleveransen inkluderas även RIP-programvaran Rasterlink 7  och det alternativa valet TxLink4.

För industriellt tryck

Med den nya Tiger-1800B-MkIII riktar Mimaki sig dock till leverantörer av trycktjänster som redan bedriver textiltryck på industriell nivå. Utskriftssystemet finns antingen som direktutskrift med reaktivt eller direktsublimeringsbläck, eller som en skrivare för  sublimeringstransfer.

 

 

Läs vidare

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Han trycker HTV för MC-klubbar, Österlenturister och hårdrockare

Signs n’ Shirts trycker kläder och stickers åt allt från motorcykelklubbar och hårdrocksband till turister på Österlen. Sedan firman flyttade till en butik i Tomelilla under hösten har allt fler lokala företagare fått upp ögonen för verksamheten.
SS1

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2