Textiltryck för den lille och store

Lansering för den som bedriver textiltryck på industriell nivå – Mimaki Tiger-1800B MkIII. Foto:Pressbild

Mimaki har lagt till två nya maskiner i sin portfölj för textiltryck. Medan nya Mimaki TS100-1600 främst är avsedd för tryckerier som vill komma igång med digitalt sublimeringstryck, är Mimaki Tiger-1800B MkIII avsedd för industriella tryckmiljöer.

– Inom textiltryck ökar behovet av mer produktdiversitet, mindre lagerhållning och kortare leveranstider, säger Bert Benckhuysen, senior product manager på Mimaki Europe och fortsätter:

– Om du lägger till de ekonomiska utmaningarna 2020 blir det tydligt: ​​Branschen behöver digitala textilskrivare som representerar en låg initial investering och levererar högkvalitativa utskrifter på begäran till låg kostnad.

70 kvadratmeter i timmen

Instegsmodellen TS100-1600. Foto: Pressbild

En maskin Mimaki menar uppfyller punkterna ovan, samtidigt som den riktar sig till den som  vill ta steget in på digitalt sublimeringstryck, är TS100-1600 . Utskriftssystemet har en utskriftsbredd på 1 600 millimeter och skriver ut 70 kvadratmeter i timmen i det snabbaste utskriftsläget.

Bläcket förvaras i enliters behållare, vilket ska möjliggöra kontinuerlig drift. Det nya utskriftssystemet är utrustat med Mimakis patenterade tekniker, såsom NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) som per automatik ersätter missade munstycken med andra, och DAS (Dot Adjustment System), som är avsett att automatisera bläckdropparnas placering. I maskinleveransen inkluderas även RIP-programvaran Rasterlink 7  och det alternativa valet TxLink4.

För industriellt tryck

Med den nya Tiger-1800B-MkIII riktar Mimaki sig dock till leverantörer av trycktjänster som redan bedriver textiltryck på industriell nivå. Utskriftssystemet finns antingen som direktutskrift med reaktivt eller direktsublimeringsbläck, eller som en skrivare för  sublimeringstransfer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: