Textiltryck för den lille och store

Lansering för den som bedriver textiltryck på industriell nivå – Mimaki Tiger-1800B MkIII. Foto:Pressbild

Mimaki har lagt till två nya maskiner i sin portfölj för textiltryck. Medan nya Mimaki TS100-1600 främst är avsedd för tryckerier som vill komma igång med digitalt sublimeringstryck, är Mimaki Tiger-1800B MkIII avsedd för industriella tryckmiljöer.

– Inom textiltryck ökar behovet av mer produktdiversitet, mindre lagerhållning och kortare leveranstider, säger Bert Benckhuysen, senior product manager på Mimaki Europe och fortsätter:

– Om du lägger till de ekonomiska utmaningarna 2020 blir det tydligt: ​​Branschen behöver digitala textilskrivare som representerar en låg initial investering och levererar högkvalitativa utskrifter på begäran till låg kostnad.

70 kvadratmeter i timmen

Instegsmodellen TS100-1600. Foto: Pressbild

En maskin Mimaki menar uppfyller punkterna ovan, samtidigt som den riktar sig till den som  vill ta steget in på digitalt sublimeringstryck, är TS100-1600 . Utskriftssystemet har en utskriftsbredd på 1 600 millimeter och skriver ut 70 kvadratmeter i timmen i det snabbaste utskriftsläget.

Bläcket förvaras i enliters behållare, vilket ska möjliggöra kontinuerlig drift. Det nya utskriftssystemet är utrustat med Mimakis patenterade tekniker, såsom NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) som per automatik ersätter missade munstycken med andra, och DAS (Dot Adjustment System), som är avsett att automatisera bläckdropparnas placering. I maskinleveransen inkluderas även RIP-programvaran Rasterlink 7  och det alternativa valet TxLink4.

För industriellt tryck

Med den nya Tiger-1800B-MkIII riktar Mimaki sig dock till leverantörer av trycktjänster som redan bedriver textiltryck på industriell nivå. Utskriftssystemet finns antingen som direktutskrift med reaktivt eller direktsublimeringsbläck, eller som en skrivare för  sublimeringstransfer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: