Textiltryck för den lille och store

Lansering för den som bedriver textiltryck på industriell nivå – Mimaki Tiger-1800B MkIII. Foto:Pressbild

Mimaki har lagt till två nya maskiner i sin portfölj för textiltryck. Medan nya Mimaki TS100-1600 främst är avsedd för tryckerier som vill komma igång med digitalt sublimeringstryck, är Mimaki Tiger-1800B MkIII avsedd för industriella tryckmiljöer.

– Inom textiltryck ökar behovet av mer produktdiversitet, mindre lagerhållning och kortare leveranstider, säger Bert Benckhuysen, senior product manager på Mimaki Europe och fortsätter:

– Om du lägger till de ekonomiska utmaningarna 2020 blir det tydligt: ​​Branschen behöver digitala textilskrivare som representerar en låg initial investering och levererar högkvalitativa utskrifter på begäran till låg kostnad.

70 kvadratmeter i timmen

Instegsmodellen TS100-1600. Foto: Pressbild

En maskin Mimaki menar uppfyller punkterna ovan, samtidigt som den riktar sig till den som  vill ta steget in på digitalt sublimeringstryck, är TS100-1600 . Utskriftssystemet har en utskriftsbredd på 1 600 millimeter och skriver ut 70 kvadratmeter i timmen i det snabbaste utskriftsläget.

Bläcket förvaras i enliters behållare, vilket ska möjliggöra kontinuerlig drift. Det nya utskriftssystemet är utrustat med Mimakis patenterade tekniker, såsom NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) som per automatik ersätter missade munstycken med andra, och DAS (Dot Adjustment System), som är avsett att automatisera bläckdropparnas placering. I maskinleveransen inkluderas även RIP-programvaran Rasterlink 7  och det alternativa valet TxLink4.

För industriellt tryck

Med den nya Tiger-1800B-MkIII riktar Mimaki sig dock till leverantörer av trycktjänster som redan bedriver textiltryck på industriell nivå. Utskriftssystemet finns antingen som direktutskrift med reaktivt eller direktsublimeringsbläck, eller som en skrivare för  sublimeringstransfer.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: