Ny ägartrio tar över Regstans Produktion

PUBLICERAD: 25 februari 2021
UPPDATERAD: 14 november
Nya ägarna från vänster: Johan Brehmer, Johan Fernlund och Erik Blix samt tidigare ägarna Robert Larsson och Ola Lundblad.

Efter 20 år får metallbearbetnings- och belysningsföretaget Regstans Produktion nya ägare. Ola Lundblad och Robert Larsson lämnar över rodret till tre tidigare kunder, men stannar kvar i bolaget under en övergångsperiod.

Regstans Produktion AB har flera varumärken i sin portfölj. Masterlite fokuserar på kundanpassade belysningslösningar och grossistprodukter. TectoFlow riktar in sig på energibesparande lösningar och produkter för bland annat centraltvättstugor. Och TectoPower utvecklar och tillverkar plåtkapslingar och system till elinstallationer för lågspänningssidan på den svenska marknaden.

”Rätt sorts kompetens och entreprenörsanda”

De tidigare ägarna har framgångsrikt kombinerat löpande plåtbearbetningsuppdrag och industriell legoproduktion med utveckling, försäljning och marknadsföring av flera varumärken. Nu har det alltså blivit dags att lämna över stafettpinnen. Sedan slutet av januari har Regstans Produktion tre nya ägare; Erik Blix, Johan Fernlund och Johan Brehmer.

– För oss har det varit extremt viktigt att hitta köpare med rätt sorts kompetens och entreprenörsanda för att ta Regstans Produktion AB ytterligare steg framåt – och det känner vi att vi nu gjort, skriver Ola Lundblad och Robert Larsson i ett pressmeddelande.

De tre nya ägarna har tidigare varit kunder hos företaget och får förtroendet att ta över tack vare en kombination av ”gedigen teknisk kompetens och en förståelse för servicetänk tillsammans med vilja och förmåga att lösa kundernas problem”.

Erfarenheter från olika branscher

Erik Blix har 20 års erfarenhet från tillverkningsindustrin, varav tio år som fabrikschef hos företag som Nederman och Heatex. Han kommer initialt att fokusera på övergripande frågor inom produktion, ekonomi, administration och personal.

Kollegan Johan Ferlund har över 15 års erfarenhet från bygg- och belysningsbranschen i bagaget med uppdrag inom arkitektur, projektledning och specialmontage. Hans uppdrag blir i första hand att fokusera på Masterlite.

Johan Brehmer, slutligen, kommer in i företaget med många års erfarenhet från försäljning, marknad samt affärs- och produktutveckling i flera olika roller. Till att börja med kommer han att ha ett övergripande fokus på TectoFlow och Masterlite, samt bistå Regstans Produktion i sin helhet.

Under en övergångsperiod kommer de tidigare ägarna arbeta parallellt med den nya ägartrion för att säkra upp en bra och trygg övergång för medarbetare, kunder och leverantörer.

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Förvärvar maskinverksamheten från Signcom

I slutet av 2023 blev det klart att Signcoms ägare, representerat av Igepa Group, förvärvat Scandraft. Nu meddelar Signcoms vd Robert Nyblom att han startat bolaget Signcore som skrivit under en avsiktsförklaring med Igepa om att köpa loss maskinverksamheten i Sverige.
signcore-robert-simon-ucjv330

Krögare startar ny Partbutik med tryckeri

Krögarprofilerna Sebastian Eriksson och Daniel Johansson i Västerås startar butik med yrkes- och profilkläder och tryckeriverksamhet. Till satsningen anställer de tidigare medarbetare på HMK Yrkeskläder.
FotoJet (58)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01