Flera produktlanseringar för storformat

PUBLICERAD: 26 februari 2021
UPPDATERAD: 26 februari
Canon lanserar nu flera produkter för storformat som släpps under våren. Foto: Pressbild

Canon utökar nu sin imagePROGRAF TX-serie med fem nya storformatsskrivare. Tillverkaren tror att dessa kommer att sätta en ny standard för CAD, GIS och affischtryck.

De nya modellerna är 24-tums TX-2100, 36-tums TX-3100 och 44-tums TX-4100, samt multifunktionsskrivare TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36. De nya storformatsskrivarna har hög produktionshastighet och kapacitet och ska ge kunderna bättre utskriftskvalitet, mediehantering och arbetsflöde, skriver Canon i ett pressmeddelande. Skrivarna passar till jobb inom bland annat arkitektur, teknik och konstruktion, butiker och internt tryck.

Men inte bara det, Canon lanserar det de kallar den snabbaste imagePROGRAF-skrivaren genom tiderna, den nya Canon imagePROGRAF TZ-30000-serien. Denna serie riktar sig till kunder som arbetar med arkitektur, teknik, tillverkning och konstruktion samt professionella tryckleverantörer.

Canon imagePROGRAF TX-serie ska bland annat ge snabbare och effektivare utskrift av affischer och CAD- och GIS-ritningar. Foto: Pressbild
Exakt utskrift och klara färger

Den nya imagePROGRAF TX-serien skriver ut kantlösa utskrifter med en enda tangenttryckning direkt från en dator eller ett USB-minne. Med kort starttid, snabb bearbetning och kontinuerlig utskrift på upp till 3,2 A1-sidor per minut utan behov av beskärning, kan kunden undvika latens och bibehåller produktiviteten. När rullen placeras i skrivaren känner TX-skrivaren automatiskt av medietyp och bredd, och den intuitiva 4,3-tums pekskärmens kontrollpanel ger enkel åtkomst till korrekt medieinformation.

Det är också möjligt att vid stora jobb expandera till två rullar och skriva ut upp till 350 meter oavbruten utskrift. Kombinationen av Canon-skrivhuvuden och premiumbläcktekniken LUCIA TD, pigmenterad i fem färger, gör att man kan skriva ut fina linjer, skarp text och klara färger. Detta gäller även vanligt papper, vilket passar detaljerade CAD-ritningar och affischer.

Skanna och skriv ut

Multifunktionsmodellerna imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36 är utrustade med en nyutvecklad och smart Z36-skanner som använder SingleSensor ™ -teknologin. Denna innovation sparar tid och utför, enligt tillverkaren, exakt och jämn skanning över hela bredden utan bearbetning eller kalibrering.

Junichi Wachi, chef för LFP EMEA på Canon Europe, säger att den ursprungliga imagePROGRAF TX-serien har varit populär bland kunderna och att uppföljaren ska täcka nya kundbehov.

– Med en växande efterfrågan på snabb och flexibel utskrift är det nyligen uppgraderade produktsortimentet optimerat för kundernas förändrade behov med unika produktivitetsfunktioner som ger snabbare och effektivare utskrift av affischer och CAD- och GIS-ritningar, säger Junichi Wachi.

imagePROGRAF TZ-30000-serien är en skrivare och smart skanner i en och samma enhet. Foto: Pressbild
Maximal produktivitet

Den nya multifunktionmaskinen imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 är en skrivare och smart skanner i en och samma enhet. Med en utskriftshastighet på fyra A1-sidor per minut är det den snabbaste imagePROGRAF-skrivaren genom tiderna och den ska, enligt Canon, påskynda storformatsutskrift på CAD- och affischmarknaden.

Med stora 700 ml bläckpatroner och tvåvalsmatning maximerar skrivaren produktivitet och minimerar stillestånd och hanterar enkelt produktionsvolymer på upp till 500 kvadratmeter per månad. Det är det första systemet i sin kategori med ”hot swap” -funktionalitet som gör det möjligt att fylla på media och bläck medan skrivaren producerar.

Förbättrad design och säkerhet

MFP Z36-modellen har ännu fler funktioner i en mycket kompakt lösning tack vare integrationen av en högkvalitativ multifunktionsskanner och den bästa skannertekniken. MFP-modellen är särskilt lämplig för mindre kontorslokaler. Den har en stor, rörlig pekskärm med användarvänliga förhandsgranskningsfunktioner och många bildredigeringsalternativ.

– Under utvecklingen av den nya imagePROGRAF TZ-30000-serien fokuserade vi på några typiska frustrationsmoment i samband med typiska LED-plotters. Denna kompletta produktionsskrivare balanserar produktivitet och effektivitet, minskar avsevärt storformatsutskrift och efterbehandlingstid och gör det lättare för kunderna att uppfylla även de kortaste tidsfristerna, Junichi Wachi.

Den nya imagePROGRAF TX-serien är tillgänglig från Canons direktförsäljnings- och återförsäljarorganisationer från mars 2021. De nya imagePROGRAF TZ-30000 och imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 finns tillgängliga från maj 2021.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w