Flera produktlanseringar för storformat

Canon lanserar nu flera produkter för storformat som släpps under våren. Foto: Pressbild

Canon utökar nu sin imagePROGRAF TX-serie med fem nya storformatsskrivare. Tillverkaren tror att dessa kommer att sätta en ny standard för CAD, GIS och affischtryck.

De nya modellerna är 24-tums TX-2100, 36-tums TX-3100 och 44-tums TX-4100, samt multifunktionsskrivare TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36. De nya storformatsskrivarna har hög produktionshastighet och kapacitet och ska ge kunderna bättre utskriftskvalitet, mediehantering och arbetsflöde, skriver Canon i ett pressmeddelande. Skrivarna passar till jobb inom bland annat arkitektur, teknik och konstruktion, butiker och internt tryck.

Men inte bara det, Canon lanserar det de kallar den snabbaste imagePROGRAF-skrivaren genom tiderna, den nya Canon imagePROGRAF TZ-30000-serien. Denna serie riktar sig till kunder som arbetar med arkitektur, teknik, tillverkning och konstruktion samt professionella tryckleverantörer.

Canon imagePROGRAF TX-serie ska bland annat ge snabbare och effektivare utskrift av affischer och CAD- och GIS-ritningar. Foto: Pressbild

Exakt utskrift och klara färger

Den nya imagePROGRAF TX-serien skriver ut kantlösa utskrifter med en enda tangenttryckning direkt från en dator eller ett USB-minne. Med kort starttid, snabb bearbetning och kontinuerlig utskrift på upp till 3,2 A1-sidor per minut utan behov av beskärning, kan kunden undvika latens och bibehåller produktiviteten. När rullen placeras i skrivaren känner TX-skrivaren automatiskt av medietyp och bredd, och den intuitiva 4,3-tums pekskärmens kontrollpanel ger enkel åtkomst till korrekt medieinformation.

Det är också möjligt att vid stora jobb expandera till två rullar och skriva ut upp till 350 meter oavbruten utskrift. Kombinationen av Canon-skrivhuvuden och premiumbläcktekniken LUCIA TD, pigmenterad i fem färger, gör att man kan skriva ut fina linjer, skarp text och klara färger. Detta gäller även vanligt papper, vilket passar detaljerade CAD-ritningar och affischer.

Skanna och skriv ut

Multifunktionsmodellerna imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36 är utrustade med en nyutvecklad och smart Z36-skanner som använder SingleSensor ™ -teknologin. Denna innovation sparar tid och utför, enligt tillverkaren, exakt och jämn skanning över hela bredden utan bearbetning eller kalibrering.

Junichi Wachi, chef för LFP EMEA på Canon Europe, säger att den ursprungliga imagePROGRAF TX-serien har varit populär bland kunderna och att uppföljaren ska täcka nya kundbehov.

– Med en växande efterfrågan på snabb och flexibel utskrift är det nyligen uppgraderade produktsortimentet optimerat för kundernas förändrade behov med unika produktivitetsfunktioner som ger snabbare och effektivare utskrift av affischer och CAD- och GIS-ritningar, säger Junichi Wachi.

imagePROGRAF TZ-30000-serien är en skrivare och smart skanner i en och samma enhet. Foto: Pressbild

Maximal produktivitet

Den nya multifunktionmaskinen imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 är en skrivare och smart skanner i en och samma enhet. Med en utskriftshastighet på fyra A1-sidor per minut är det den snabbaste imagePROGRAF-skrivaren genom tiderna och den ska, enligt Canon, påskynda storformatsutskrift på CAD- och affischmarknaden.

Med stora 700 ml bläckpatroner och tvåvalsmatning maximerar skrivaren produktivitet och minimerar stillestånd och hanterar enkelt produktionsvolymer på upp till 500 kvadratmeter per månad. Det är det första systemet i sin kategori med “hot swap” -funktionalitet som gör det möjligt att fylla på media och bläck medan skrivaren producerar.

Förbättrad design och säkerhet

MFP Z36-modellen har ännu fler funktioner i en mycket kompakt lösning tack vare integrationen av en högkvalitativ multifunktionsskanner och den bästa skannertekniken. MFP-modellen är särskilt lämplig för mindre kontorslokaler. Den har en stor, rörlig pekskärm med användarvänliga förhandsgranskningsfunktioner och många bildredigeringsalternativ.

– Under utvecklingen av den nya imagePROGRAF TZ-30000-serien fokuserade vi på några typiska frustrationsmoment i samband med typiska LED-plotters. Denna kompletta produktionsskrivare balanserar produktivitet och effektivitet, minskar avsevärt storformatsutskrift och efterbehandlingstid och gör det lättare för kunderna att uppfylla även de kortaste tidsfristerna, Junichi Wachi.

Den nya imagePROGRAF TX-serien är tillgänglig från Canons direktförsäljnings- och återförsäljarorganisationer från mars 2021. De nya imagePROGRAF TZ-30000 och imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 finns tillgängliga från maj 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: