Världsnyheter på gång

PUBLICERAD: 15 mars 2021
UPPDATERAD: 15 mars
Swissqprint aviserar världsnyheter till rulle till rulle-skrivaren Karibu. Foto: Pressfoto

Swissqprint planerar att leverera tre nyheter till världen 24 mars. Och tillverkaren gläntar redan på dörren till vilka nyheter det rör sig om. Bland annat presenteras en snabbare version av rulle till rulle-skrivaren Karibu.

Tre identiska webbseminarier är planlagda 24 mars. Swissqprint placerar ut dem vid olika tidpunkter för att blidka de olika tidszonerna i världen.

Den första nyheten handlar om en förbättrad och snabbare version av rulle till rulle-skrivaren Karibu. Skrivaren är företagets första i rullsegmentet och presenterades för första gången på Fespa-mässan 2019. Vi har även innan dess skrivit om maskinen när den förhandsvisades under ett kundevent på Swissqprints fabrik i schweiziska Kriessern.

Skriver ut dubbelsidigt

Förutom att Karibu kommer att visas upp i en ännu snabbare modell så är nyhet nummer två att karibu-skrivaren nu kan skriva ut på båda sidor samtidigt, vilket ska bidra till vissa kvalitets- och produktivitetsfördelar, enligt tillverkaren.

Neonfärger för inkjet

Den sista nyheten är att swissqprint kommer att visa upp de första uv-baserade neonfärgerna för bläckstråleskrivare. I pressmeddelandet nämns ingenting om vilka färger i fråga det gäller, men gissningsvis utifrån det medföljande pressfotot skulle det kunna röra sig om rosa (magenta) och gult.

Från fabriken i Schweiz

De tre nyheterna som lanseras webbsänt 24 mars 2021 från swissqprints fabrik i Schweiz. De tre webbsändningarna som hålls under dagen pågår i cirka en halvtimme vardera. Alla presentationer kommer att vara på engelska. Mer information och möjligheten att registrering sig finns på företagets sajt.

Fotnot: Återförsäljare av Swssqprints produkter i Norden är Nize Equipment.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)