Polyesterfolier som skiftar färg

De nya Color Shift-folierna finns i två transparenta färgversioner. Foto: Aslan

En folie, två färger: Aslan, den tyska tillverkaren av självhäftande folier, lanserar nu Colourshift Aslan SE 70 och Colourshift Aslan SE 71. Dessa ändrar färg beroende på betraktningsvinkel och finns i två transparenta och fyra täckande versioner.

Båda polyesterfolierna är särskilt lämpliga för användning på släta ytor och är därför idealiska för butiksfönster, väggtatueringar eller för försäljningsdisplayer.

Colourshift Aslan SE 70 är en 110 μm tjock, blank PVC-fri polyesterfolie med en speciell beläggning. Tack vare det lösningsmedelsbaserade polyakrylatlimmet med sina semi-permanenta limegenskaper kan transparent färgad folie användas både inomhus och utomhus.

Syns från båda sidor

Två olika versioner finns tillgängliga: “Nebula” och “Solar”, som båda erbjuder olika färggradienter. Om folien är limmad på glas syns färgförändringseffekten från båda sidor, enligt tillverkaren. Detta kan vara av särskilt intresse för design av skyltfönster.

Hållbarheten utomhus uppges vara upp till två år. De tillgängliga måtten i vilka folierna Colourshift Aslan SE 70 finns är 50 x 1,37 meter och 12,5 x 1,37 meter.

 

Folierna finns även i fyra täckande varianter. De färgskiftande folierna, som visar en annan färgton beroende på betraktningsvinkeln, kan sättas på alla plana, släta ytor, inte bara på glas. Foto: Aslan

Färgbytesfolie med opacitet

De fyra folievarianterna av Colourshift Aslan SE 71 är också lämpliga för iögonfallande logotypplottningar, bokstäver, slogans eller väggtatueringar. Enligt tillverkaren är den 190 μm tjocka PVC-folien, som lamineras med en blank, specialbelagd polyesterfolie, särskilt lämplig för användning inom interiör. Den är utrustad med ett permanent polyakrylatlim och passar därför för alla plana ytor. Colourshift Aslan SE 71 finns i måtten 24 x 1,20 meter.

Den täckande självhäftande folien finns i fyra färgvarianter: “Aurora” ändras från rosa till ljusblått, “Alpha” från magenta till gul, “Andromeda” från koppar till grönt och “Plasma” från mörkblått till grönt. De gör det möjligt att skapa riktiga blickfång vid kassan, i skyltfönster eller på utställningsställen.

I Sverige är bland andra Folier återförsäljare av Aslans produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: