Lessebo gräver guld med vita premiumpapper

Lessebo Paper är den första papperstillverkaren i världen som får certifieringen Cradle to Cradle Gold. De får utmärkelsen för sortimentet av vita obestrukna premiumpapper, Lessebo Design och Scandia 2000.

Certifieringen Cradle to Cradle tar fasta på säkra, hållbara produkter som är tillverkade för en cirkulär ekonomi. Det görs en bedömning av produkten utifrån fem hållbarhetskriterier: materialhälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenstyrning och social rättvisa. För att uppnå guldnivån krävs att produkten uppfyller högsta standard i samtliga kategorier.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper.

Tillverkas av en klorfri massa

Lessebo Pappers sortiment Lessebo Design och Scandia 2000 tillverkas av en helt klorfri massa (TCF) och har därmed ett lågt koldioxidavtryck, vilket gör det lämplig för tryckmaterial där kvalitet och hållbarhet är viktigt.

– Våra produkter har återigen visat sig vara ledande inom hållbarhet. Att vara den första papperstillverkaren världen över som får Cradle to Cradle-certifiering på guldnivå för våra obestrukna pappersprodukter är en stor prestation och har möjliggjorts genom vårt fokus på hållbarhet, säger Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *