Lessebo gräver guld med vita premiumpapper

PUBLICERAD: 29 mars 2021
UPPDATERAD: 29 mars

Lessebo Paper är den första papperstillverkaren i världen som får certifieringen Cradle to Cradle Gold. De får utmärkelsen för sortimentet av vita obestrukna premiumpapper, Lessebo Design och Scandia 2000.

Certifieringen Cradle to Cradle tar fasta på säkra, hållbara produkter som är tillverkade för en cirkulär ekonomi. Det görs en bedömning av produkten utifrån fem hållbarhetskriterier: materialhälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenstyrning och social rättvisa. För att uppnå guldnivån krävs att produkten uppfyller högsta standard i samtliga kategorier.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper.
Tillverkas av en klorfri massa

Lessebo Pappers sortiment Lessebo Design och Scandia 2000 tillverkas av en helt klorfri massa (TCF) och har därmed ett lågt koldioxidavtryck, vilket gör det lämplig för tryckmaterial där kvalitet och hållbarhet är viktigt.

– Våra produkter har återigen visat sig vara ledande inom hållbarhet. Att vara den första papperstillverkaren världen över som får Cradle to Cradle-certifiering på guldnivå för våra obestrukna pappersprodukter är en stor prestation och har möjliggjorts genom vårt fokus på hållbarhet, säger Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2