Efter fusionen: Dags för trycksatsning

Anders Johansson, tillträdde som ny vd för stortryckeriet i januari. Foto: Pressbild.

Vi har tidigare berättat om kraftsamlingen i Västsverige som tog vid i höstas. Efter sammanslagningen av Celagruppen och Risbergs/Adbox är det nu dags att förnya trycktekniken.

De båda bolagen har kommit på plats och förenats i en produktionsanläggning i Uddevalla för att bilda ett regionalt stortryckeri i Västsverige. Nu är det dags för nästa steg med en investering i en HP Indigo 7900. Den nya tryckpressen som levereras av Visutech är utrustad med sju färgverk och kan trycka med vitt och silver. I samma veva installerar de C.P Bourgs efterbehandlingslina Bourg Booklet Maker som kopplas ihop med digitalpressen.

”Får större kapacitet”

Anders Johansson är ny vd sedan januari och har en bakgrund i husbranschen och dagligvaruhandeln. Han ser med tillförsikt på fusionen av verksamheterna och att bli en större aktör:

– Vi får större kapacitet och kunnande med vår personal och våra maskiner, säger han och tillägger att säljstyrkan också utökas vilket gör att de kan utvecklas med nya kunder och befintliga partner de har idag.

Vitt och metallic-färger

Han säger att den nya digitala tryckpressen ger dem möjlighet att producera unika produkter, med en kvalitet som är oöverträffad och helt automatiserad inline med en Bourg-häftlina.

– Vi kan använda HP Indigo till alla typer av jobb, för applikation som kräver högsta kvalitet, för jobb med specialeffekter som vit, silver och andra metalliska färger, och för tryck på tjockare material som kartong till förpackningar, säger Anders Johansson.

En till HP Indigo

Cela är bekanta med HP Indigo-maskin sedan tidigare från forna tiden i Vänersborg. Efter sammanslagningen är den också på plats och producerar i Uddevalla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: